Rezervacija

Rezerviraj počitnice

27. 02. 2020

Big Band RTV Slovenija in Seamus Blake, posebni gost Gregory Hutchinson

Big Band RTV Slovenija in Seamus Blake, posebni gost Gregory Hutchinson  (Slo/ZDA)


Big Band RTV Slovenija je k sodelovanju povabil priznanega saksofonista Seamusa Blakea. Da bo večer poseben, bo celoten koncert na bobnih glasbeno obogatil eden najboljših in najbolj vplivnih živečih bobnarjev na svetu, zdaj že legendarni Gregory Hutchinson. Dirigent bo Tadej Tomšič.


Seamus Blake se je rodil v Angliji (1970) in odraščal v Vancouvru v Kanadi. Pri 21 letih ga je, ko je bil še študent na bostonskem prestižnem kolidžu Berklee College, prosil za snemanje legendarni bobnar Victor Lewis. Po diplomi se je preselil v New York, kjer se je hitro uveljavil na newyorški jazz sceni. Februarja 2002 je Seamus zasedel prvo mesto na mednarodnem tekmovanju za džezovski saksofon Thelonious Monk v Washingtonu. Kot zmagovalec je nastopil z Waynom Shorterjem in Herbiejem Hancockom. Kot vodja ali sovodja je Seamus izdal 16 albumov, kot gost je predstavljen na več kot 70 zgoščenkah. Seamus je igral na šestih albumih skupine Mingus Big Band nominirane za grammyja. Še naprej igra in snema z Billom Stewartom, Kevinom Haysom, Davidom Kikoskijem in Alexom Sipiaginom. Seamus je pogosto predstavljen kot gostujoči umetnik. Leta 2010 je bil častni gost na Mednarodnem simpoziju saksofona v Washingtonu, ki ga je gostil ameriški mornariški Navy bend. Seamus je bil član Quiet Band Johna Scofielda in je gostoval in snemal z Daveom Douglasom. Med številnimi drugimi umetniki, s katerimi je sodeloval, so Eric Reed, Ethan Iverson, Chris Cheek in Matt Penman.


Priznani saksofonist Seamus Blake bo na koncertu v sklopu Kreativne jazz klinike z Big Bandom RTV Slovenija nastopil namesto Melisse Aldana.
Vse, ki ste že kupili vstopnice za koncert, obveščamo, da bodo iste vstopnice veljale tudi za koncert z novim izvajalcem.
V kolikor jih želi kdo vrniti, lahko to stori na blagajni Doma kulture Velenje.
Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.