Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

01. 09. 202320:00

Brkovi (HR), Koikoi (SRB), Karmakoma, Dust Collector

BRKOVI (HR)

Punk-rock-turbofolk bend svojo glasbo imenuje turbopunkfolkwellness i spa. Folk element v njihovi glasbi se izraža skozi način petja in kitarske melodije, ki zvenijo kot poklon pastirskemu rocku. Skupina, ki je spojila za mnoge popolnoma nekompatibilne glasbene žanre, zbrala ogromno in zvesto publiko in pri tem zadržala iskreno poslovno DIY politiko, je še danes atrakcija na hrvaški glasbeni sceni. Njihovi divji, brezkompromisni nastopi predstavljajo trk punk energije z narodnim melosom, vse to pa Brkovi tudi izvrstno odigrajo in vizualno perfektno predstavijo.

KOIKOI (SRB)

Genre-fluid, ass-moving in mood-swinging indie-rock bend je hitro postal eno najbolj vročih novih imen na indie sceni bivše Jugoslavije. S svojimi energičnimi koncerti hitro pridobivajo nove oboževalce na preseku med bliščem mainstreama in intimo podzemlja.

Nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihova glasba prinaša privlačno obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Prepoznavna so tudi zanosna žensko-moška večglasja s svojstvenim seksapilom, ki zaokrožuje njihov glasbeni izraz.

DUST COLLECTOR

Dust Collector so – kot večina drugih rokenrol bendov – rojeni iz nedrja teme, okusa po haribo medvedkih in vonja po barvnih vitražih. Zbiralci podzemnega prahu servirajo z odločnim stonerskim groovom, korenine pa bi lahko delno pripisali tudi puščavskim prednikom.

KARMAKOMA

Zasedbo odlikuje resen in iskren pristop k ustvarjanju ter energičen k podajanju. Udarna mešanica perverzne in-your-face punkovske arogance ter plešoče mešanice bobnov in elektronike niso več užitek in estetika vdajanja užitkom, temveč želja in njena katarzična komponenta. Ob ustvarjanju zvočne freske prehajajo iz popolnega miru v skoraj nevzdržen kaos, iz zavednega v nezavedno in iz rigidne budnosti v sanje.

V primeru slabega vremena: Mladinski kulturni klub eMCe plac

 #pustipečat


Lokacija: Letni kino
Organizator: Mladinski center Velenje
Vstopnina: predprodaja 10 EUR, na dan koncerta 15 EUR

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska