Rezervacija

Rezerviraj počitnice

14. 01. 2021

Čarovnik iz Oza

Festivalske četrtinke


Zgodba o čarovniku iz Oza ter deklici Doroteji, ki je prepričana, da je na drugi strani mavrice čisto drugačen svet, kjer ni nobenih skrbi, je javnosti najbolj poznana iz filmske uspešnice Čarovnik iz Oza iz leta 1939. Muzikal, ki je nastal po knjižni predlogi L. F. Bauma, je bil v Chicagu sicer prvič uprizorjen že leta 1903, vendar je predvojna filmska uspešnica prinesla povsem novo glasbo in besedila ter zaslovela s pesmijo »Somewhere over the Rainbow«. Po tej predlogi je bil nato ustvarjen nov muzikal, ki je bil z velenjsko premiero in novim prevodom prvič predstavljen v slovenskem prostoru po izvirnem scenariju. Le-ta bo namenjen odraščajoči mladini ter odraslim.

V glavnih vlogah muzikala iz leta 2010 nastopa 13 (tega leta) dijakov in dijakinj velenjskega šolskega centra, glavno vlogo pa so zaupali Velenjčanki Manci Dremel. Mlade igralce spremljajo pevci Mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje ter 22-članski projektni orkester Festivala Velenje, ki ga sestavljajo študentje ter dijaki in učitelji velenjske glasbene šole.Gre za eno največjih glasbeno-scenskih del, postavljenih na oder velenjskega kulturnega doma v njegovi 60-letni zgodovini. Moči so združili javni zavod Festival Velenje, Šolski center Velenje ter Glasbena šola Frana Koruna Koželjskega ter pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje pripravili projekt, v katerem sodeluje več kot 80 ustvarjalcev.

Režija: Andrej Jus
Dirigent: Miran Šumečnik
Koreografija: Nina Mavec Krenker
Scenografija in kostumografija: Tatjana Kortnik
Korepetitorka in zborovodkinja: Tea Plazl
Multimedijska podpora: Stane Špegel
Sodelujejo: Manca Dremel, Jaka Dobnik, Matej Tomažin, Marko Vačovnik, Matej Krajnc, Nina Jerončič, Mihaela Štiglic, Urška Jerenc, Sergej Lipnik, Nina Svečko, Primož Plaznik, Špela Kuzman, Neda Janežič, Živa Skornšek, Projektni orkester Festivala Velenje in Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje


Predstava bo na ogled na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje.


 

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.