Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

30. 07. 2022

Festival nasedlega kita

Ekološko-glasbeni Festival nasedlega kita, ob idilični lokaciji Velenjskega jezera, bo potekal 30. julija od 14. ure dalje v Letnem kinu v Velenju. Ekipa prostovoljcev letos organizira že 11. festival nasedlega kita, ki tako kot vsako leto poteka zadnjo soboto v juliju.

Ekološko-umetniški segment festivala spodbuja in prikazuje ekološko ozaveščenost mladih, ki tekom popoldneva izdelujejo inštalacije nasedlih kitov iz strogo odpadnih materialov. Z inštalacijami nasedlih kitov, ki jih izdelujejo tako umetniške kot rekreativne ekipe, skupaj opozarjajo, da tudi ko odpadke komunalna podjetja odpeljejo iz naše bližine, so ta še vedno prisotna, nekatera tudi po več let. Inštalacije tekom dneva in večera krasijo prizorišče.

Festival je čez dan namenjen tudi otrokom. Zanje so pripravljene ekološke delavnice in spoznavanje “re-use” uporabe za umetniška dela ter kamišibaj predstava.

Zvečer se festival prevesi v glasbeni segment, kjer sodelujejo tako neuveljavljeni, kot že uveljavljeni glasbeni izvajalci različnih žanrov.  Letošnji izvajalci so: Pantaloons, Oyng!, Toljo, Jerpa in residenčni FNK Crew.


Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska