Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

22. 10. 202319:00

Kdo se boji Virginie Woolf?

Mini teater Ljubljana
Drama Edwarda Albeeja
Režija: Ivica Buljan
Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Branko Šturbej, Benjamin Krnetić, Klara Kuk

Albeejeva igra Kdo se boji Virginie Woolf je ob nastanku temeljno zaznamovala gledališče in film, pa tudi razumevanje sveta svojega časa. Vendar se z minevanjem časa ni postarala; s svojimi osrednjimi temami – zahtevo po uspehu, mitom o srečni družini z otroci, prepletom iluzije in resnice – je danes bolj živa kot kdaj koli. Poleg tega je sijajno izpisana drama, v kateri se zgodba zakonskega razmerja prek velikih preobratov in razgaljenj odvija kot triler in ponuja možnost silovitih igralskih kreacij.

Drama je postavljena v univerzitetno, domnevno uglajeno intelektualno okolje, ki pa kmalu razgali svojo mnogotero problematičnost in krutost. V dolgi pijanski noči se srečata dva zakonska para profesorjev, mlajši šele vstopa v ta svet, Marta in Georg srednjih let pa sta že temeljito prekaljena v zahtevah in zagatah akademskih krogov, pa tudi v preigravanju, prikrivanju in razgaljanju svojega zapletenega razmerja. Družabni večer s profesionalnimi kolegi se pod njunim vodstvom prevesi v divjanje Valpurgine noči, v kateri je v igro potegnjeno vse …

Predstava je prejela dve nagradi na letošnjem festivalu Borštnikovo srečanje: Branko Šturbej je prejel nagrado za igro, prejeli pa so tudi nagrado za oblikovanje svetlobe in videa.

Predstava traja 120 minut in nima odmora.


Lokacija: Dom kulture Velenje - velika dvorana
Organizator: Festival Velenje
Vstopnina: v pripravi

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska