Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

20. 10. 2022

Koncert – Izidor Erazem Grafenauer, kitara

Spored: M. Llobet, B. Britten, G. Regondi, N. Paganini, A. Barrios Mangoré, I. E. Grafenauer
Izidor Erazem Grafenauer je bil kot izredni talent sprejet na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2013 di-plomiral v razredu prof. Andreja Grafenauerja. Leta 2017 je magistriral iz historičnih brenkal v Benetkah pri prof. Tizianu Bagnatiju, specializacijo iz kitare pa je končal leta 2018 v Zagrebu pri prof. Istvánu Römerju. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je prejel vrsto najvišjih nagrad. Prejel je tudi dve Prešernovi nagradi Akademije za glasbo v Ljubljani.
Pogosto nastopa kot solist (kitara, baročna kitara, teorba, baročna lutnja, vihuela) in komorni glasbenik po Sloveniji ter na pomembnih festivalih in v glasbenih centrih v raz-ličnih evropskih državah (Hrvaška, Srbija, Madžarska, Ita-lija, Belgija, Francija, Nemčija, Avstrija, Poljska, Rusija, Litva …). Večkrat je nastopil kot solist z različnimi orkes-tri, kot so Slovenska filharmonija, Simfonični orkester SNG Maribor, Musica Viva Moskva, La Voce Strumentale, Komorni orkester Klaipeda, Dubrovniški komorni orke-ster itd. Kot komorni glasbenik sodeluje s številnimi po-membnimi mednarodnimi umetniki inštrumentalisti in pevci.
V letu 2018 je pri založbi Divya records izšla prva samo-stojna plošča s skladbami za baročno lutnjo, decembra 2019 pa je pri Baros records izšla njegova plošča z novimi skladbami slovenskih skladateljev za kitaro solo in kitaro v komornih skupinah. Deluje kot samozaposlen v kulturi in kot docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. 

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska