Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

09. 06. 2022

Pogovor s Klavdijo Zupanc in dijaki

Vabljeni na sproščen pogovor z dijaki likovne smeri umetniške Gimnazije Šolskega centra Velenje in nekdanjo dijakinjo, akademsko slikarko Klavdijo Zupanc.

V galeriji se z razstavo Inventura 22 predstavljajo gimnazijci vseh letnikov likovne smeri, in sicer z deli, ki so jih ustvarili v preteklem šolskem letu pri predmetih risanje in slikanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike, osnove varovanja dediščine, plastično oblikovanje in bivalna kultura. Razstavo vsako leto dijaki tudi sami oblikujejo in postavljajo pod mentorstvom profesorjev strokovnih predmetov.

Klavdija Zupanc se je po končani umetniški gimnaziji v Velenju vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo, pod mentorstvom prof. Hermana Gvardjančiča. Kot absolventka je študij nadaljevala na Portugalskem, kjer se je izpopolnjevala predvsem na področju grafike. Diplomirala je leta 2016 pri prof. Milanu Eriču s knjigo umetnika. Ustvarja na področju slikarstva, grafike in scenografije. V preteklih letih je sodelovala na skupinskih razstavah v tujini in v Sloveniji.


Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska