Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

18. 06. 2022

Poletna muzejska noč v Muzeju Velenje

V okviru letošnje poletne muzejske noči Muzej Velenje pripravlja pester program. Obiskovalci so vabljeni na brezplačen večerni obisk razstav na Velenjskem gradu (18.00-24.00), v Hiši mineralov (18.00-22.00), v Muzeju usnjarstva na Slovenskem (18.00-23.00).

 

Program:

Na Velenjskem gradu vabijo ob 19. uri na program za otroke in družine »Čar afriških zgodb, čar Egipta«, v okviru katerega bodo s pomočjo pravljic in glasbe odpotovali vse tja do Egipta. Pripovedovala bo Špela Regulj iz Muzeja Velenje, na različne inštrumente jo bo spremljala slikarka, oblikovalka in glasbena ustvarjalka Alja Krofl.

Ob 20. uri bodo člani društev Vitezi Šaleške doline Velenje ter Grajska gospoda pričarali vzdušje življenja na gradovih nekoč. Obiskovalci gradu bodo viteze in grajske dame lahko srečevali ves večer.

Program bodo zaključili ob 22. uri z nočnim javnim vodstvom po Velenjskem gradu.

Večerno vodstvo ob 20. uri pripravljajo tudi v Hiši mineralov ter v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. V slednjem bosta prav tako potekali projekciji dokumentarnih filmov Letalstvo v Šaleški dolini (19.00) in Zgodovina zdravilišča in bolnišnice Topolšica (21.00).


Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska