Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

27. 09. 202315:00

Problematika oseb z okvaro sluha

Ob Mednarodnem tednu gluhih vabi Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje na okroglo mizo, kjer bodo spregovorili o problematiki oseb z okvaro sluha.

Gluhota je kljub svoji nevidnosti ena izmed najtežjih invalidnosti. V slišečem okolju je še vedno premalo poznana, gluhi so še vedno velikokrat v diskriminatornem položaju. Na okrogli mizi, imenovani »Problematika oseb z okvaro sluha«, bodo tako iz medicinskega kot iz socialnega vidika razložili kaj pomeni gluhota, s kakšnimi težavami se sooča ta ranljiva skupina ljudi. Na okrogli mizi bodo sodelovale: prof. dr. Saba Battelino, dr. med., specialistka otorinolaringologinja, Anita Kastelic, specialistka klinične logopedije, predsednik MDGN Velenje Franc Forštner,  Urška Jakop, strokovna delavka MDGN Velenje in gluha članica Jana Maier.

Predstavljene bodo aktivnosti, ki jih Mestna občina Velenje vključuje v svoje programe, da bi olajšala življenje in delo gluhim osebam. Prav tako bo predstavljeno delovanje društva, ki s svojimi posebnimi socialnimi programi omogoča osebam z okvaro sluha večjo socialno vključenost in bolj kakovostno življenje.

Dogodek bo povezovala Andreja Petrovič. 


Lokacija: Knjižnica Velenje - študijska čitalnica
Organizator: Knjižnica Velenje

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska