Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

02. 09. 2022

Promenada okusov in Gin festival

Dobre hrane in pijače ni nikoli preveč. Po pestrem poletnem dogajanju se bomo ponovno družili na septembrski Promenadi okusov. Prvič pa se ji bo pridružil Gin festival. Kulinarično prireditev bomo pripravili v petek, 2. septembra, med 10. in 23. uro na Cankarjevi ulici. Še preden se začne jesen in nas presenetijo hladni dnevi, vas bodo razvajali kuharski mojstri in izdelovalci džina od blizu in daleč. Prihranite si prostor tudi za sladice. Na Promenadi okusov bo zadišalo po raznoliki hrani. Kulinarične krožnike, sodobne jedi, street food klasike si lahko privoščite med 10. in 19. uro. Vabljeni na pravo doživetje okusov, s katerimi lahko potujemo po različnih slovenskih regijah in kuhinjah različnih držav.

Gin festival bo potekal vzporedno s Promenado okusov. Gre za festival džina v pravem pomenu besede. S svojimi tekočimi produkti se bodo predstavili številni slovenski izdelovalci džina in mogoče še kakšen iz tujine. Glavni namen festivala je predstaviti ljudem postopke in načine pridelave tega popularnega žganja. Mešana žirija bo izbrala tudi najboljši koktajl iz džina in tonika. Džine bomo okušali med 12. in 23. uro. Obljubljamo razgiban izbor ponudnikov, sproščeno vzdušje in prijetno mestno kuliso. Pridite mimo, spoznajte novince, pozdravite povratnike in preživite z nami čudovit kulinarični dan. Prireditev je trajnostno naravnana. Prizadevamo si za čim manj ogljičnega odtisa. Spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjamo na ločeno zbiranje odpadkov. Obiskovalce vabimo, da dogodek osvojite peš, se pripeljete s kolesom ali brezplačnim mestnim avtobusom Lokalcem. Skladno z zavezo Manj plastike, več trajnosti bo dogodek organiziran z minimalno količino odpadkov. Obiskovalcem in ponudnikom se že vnaprej zahvaljujemo za podporo trajnostnim prizadevanjem in jih naprošamo, da tudi sicer ravnajo čim bolj okolju prijazno.
Ostanite na tekočem, spremljajte našo spletno stran www.visitsaleska.si, prijavite se na naše e-novičke ali nam sledite na Facebooku in Instagramu.
Organizator prireditve je Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z DRUM dogodki, Dejan Tamše, s. p.

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska