Rezervacija

Rezerviraj počitnice

13. 11. 2020

Simon Krajnčan igra Tárrego

Simon Krajnčan Fojkar je nižjo glasbeno šolo obiskoval pri prof. Nataši Bogataj v Kranju in srednjo glasbeno šolo pri prof. Jerku Novaku v Ljubljani. Nato je študiral kitaro pri prof. Katji Porovne Silič na Akademiji za glasbo v Ljubljani in z najvišjo oceno diplomiral leta 2012. Kot solist je znan predvsem po izvedbah del skladatelja Francisca Tárrege, pred kratkim je izdal zgoščenko z izključno njegovimi deli. Pogosto nastopa v duetu z Aljošo Vrščajem, s katerim sta po odmevni turneji GM oder prejela tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, trenutno pa sta v fazi snemanja prvega skupnega CD-ja. Redno koncertira tudi s Slovenskim kitarskim kvartetom, s katerim so posneli že kar nekaj skladb slovenskih skladateljev, svoje koncerte pa radi začinijo s kančkom humorja in domiselnosti.Je profesor kitare in vodja aktiva brenkal na Glasbeni šoli Jesenice, ter podpredsednik Društva slovenskih učiteljev kitare – EGTA.

Spored: skladbe Francisca Tárrege: Lagrima – Danza mora – Mazurka – Marieta – Preludiji 1, 4, 5, 7 – Capricho Arabe – Rosita – Endecha – Oremus – Pepita – Maria Gavota – El colupio – Alborada – Gran vals – Sueño

Zaradi preprečitve širjenja okužb s koronavirusom veljajo začasni ukrepi in omejitve zbiranja ljudi – zato je število prostih sedežev v dvorani omejeno.
Morebitno odpoved dogodka bomo sporočili pravočasno.

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.