Rezervacija

Rezerviraj počitnice

16. 11. 2020

Šola za starše – “Otroci so naše največje bogastvo”


V ponedeljek, 16. novembra 2020, ob 17. 30 uri,


bomo začeli novo serijo predavanj pod nazivom Otroci so naše največje bogastvo.


Zaradi epidemije novega koronavirusa bo predavanje potekalo po svetovnem spletu.


Tema: Postavljanje meja kot izziv starševstva


Predavateljica: Lidija Bašič Jančar, univ. dipl. socialna delavka ter zakonska in družinska terapevtka


 Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka in vodja Študijsko – raziskovalnega centra ZA DRUŽINO, enote v Domžalah. Po končanem študiju na Fakulteti za socialno delo se je zaposlila kot socialna delavka v domu upokojencev ter svojo strokovno pot nadaljevala kot zakonska in družinska terapevtka na Študijsko raziskovalnem centru za družino. Kot vodja enote v Domžalah razvija programe za otroke in mladostnike ter njihove starše. Svojo pot še posebej posveča parom.


Kot doktorska kandidatka raziskuje področje vztrajanja v dolgotrajnih partnerskih odnosih. Piše znanstvene in strokovne članke na temo odnosov in je moderatorka na forumu Med.over.net. Ob terapevtskem delu z družinami razvija tezo o pomenu navezanosti v odnosih med starši in otroki ter med partnerji in išče globlji pomen vztrajanja ter povezanosti. Poleg terapevtskega dela opravlja tudi supervizije v različnih organizacijah, kjer se posveča odnosom in stikom med zaposlenimi. V letu 2019 je izdala svojo prvo knjigo

Popolna ljubezen, ki govori o navezanosti v družini, partnerstvu in odnosih, ravnokar pa je izšel njen ponatis.


Vsi se strinjamo, da je starševstvo najlepša, a hkrati zelo zahtevna življenjska naloga. Starši povedo, da se prvič zavejo izziva postavljanja meja v obdobju trme. Vendar pa je bistveno zavedanje, da so nastavki meja, ki jih bo otrok prepoznaval kasneje v življenju, že dosti prej: spanje, hranjenje, budnost, prepoznavanje utrujenosti pri otroku

– vse to so pomembni nastavki za meje, saj otroku sporočamo, da je prav tisto, kar čuti on. Težava nastane, saj marsikdo ne ve, kaj meje sploh so in kako se učinkovito spopasti z njimi. Postavljanje meja je eden najbolj sočutnih načinov vzgajanja. O tem, kako presegati svoje vzorce, da lahko sočutno vztrajamo ob otroku in ga pogumno vodimo naprej, bo predavateljica spregovorila na prvem predavanju iz letošnje serije šole za starše.


Za sodelovanje na predavanju, kjer boste lahko sodelovali tudi z vprašanji, prosimo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, da vam pošljemo povezavo na vašo e-pošto. Predavanje bo potekalo preko aplikacije Teams.


 


Vse, ki vas predavanje zanima in bi ga radi poslušali, naprošamo, da nam do ponedeljka, 16. 11. 2020, do 10. ure,


pošljete potrditveno e-pošto, da vam lahko pošljemo povezavo za sodelovanje na predavanju.S spoštovanjem,


MZPM Velenje.


 

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.