Rezervacija

Rezerviraj počitnice

11. 09. 2021

Trkaj in dr. Igor Saksida: Repki

Oder na Titovem trgu

Trkaj in Igor Saksida sta po uspešni knjigi in albumu Kla kla klasika, namenjeni učencem tretjega triletja in dijakom, ponovno združila moči za Repke, s katerim tokrat nagovarjata najmlajše bralce in poslušalce, ki šele spoznavajo lepoto slovenskega jezika. Repki so prvi rap album/knjiga na svetu, ki je namenjena našim prestolonaslednicam in naslednikom. Pravi pravcati rap za otroke. Hudo! 
V nastopu dolgem 45 minut boste spoznali kako huda mravljica postane še bolj Huda – Super Mravlja in premikasti vse akcijske superjunake, potopili se boste v strašno-grozni svet Ustrahavnk, ki so namenjene otrokom, ki kar nočejo zaspati, ter končno lahko pokazali kako radi imate svoje prijatelje, starše in domače ljubljenčke ob pesmi Tok Rad. Seveda pa je najbolj pomembno to, da se vedno igramo in imamo fajn, saj smo tako v srcu večno mladi, kot pravi pesem Vse je sam Igra. Ne le ob Trkajevih hudomušnih repih, uživali boste lahko tudi v zabavnih recitacijah klasične poezije, ki jo interpretira Igor Saksida na nepozabno zabaven način. Spoznajte zaklade naše rimane besede od Toneta Pavčka pa do Svetlane Makarovič, pa do modernejših avtorjev, kot sta Anja Štefan in Andrej Rozman Roza, ki se v Repkih primejo za roke in zavrtijo na glavi.
S seboj pripeljite starše, prijatelje in hišne ljubljenčke, ne pozabite pa na domišljijske super junake, da se skupaj zavrtimo v ritmu Hip Hopa in tudi sami postanemo čisto pravi Repki in Repke. Yo, Yo!
Koncert je dolg 45 minut in primeren za otroke, stare med 3-7 let.
V primeru slabega vremena se dogodek prestavi v rdečo dvorano Velenje.
Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.           

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.