Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

02. 09. 202320:00

Vojko V (HR), Ajs Nigrutin (SRB), Smoke Mardeljano (SRB), Kajbo (NEM), Ivč

VOJKO V (HR)

Vojko Vrućina je splitski raper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka. Ponovno se je odločil za plovbo v samostojnih vodah, že prvi singel Ne može z albuma Vojko pa je povzročil pravo evforijo! Parola Ne može se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, trend pa je pljusknil tudi čez našo mejo, saj je njegov humor na nastopih tudi slovensko občinstvo več kot odlično sprejelo. Vojko V ustvarja udarne ritme v trap maniri, podarja jim izjemno humorne rime iz splitske in tudi širše hrvaške stvarnosti, čeprav se politiki izogiba v zelo širokem loku. Njegovi hiti imajo več milijonov ogledov.

Najraperski dvojec Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano je v začetku leta izdal skupni album Kad goveda utihnu.

AJS NIGRUTIN (SRB)

Ajs Nigrutin je srbski raper, širši množici poznan tudi kot član skupine Bad Copy, v javnosti pa se pojavlja pod več imeni, kot so Ajzak, Ajzaklija Stomaklija, Baraba (B’rapčina), Čavo Ledeni, Has MS, Savo Teleći in Svježi Nigrutin. Publiko je pritegnil s skokom iz hip hop okvirjev, odstopanjem od trenda v zvoku, z unikatno poimenovanimi pesmimi in albumi ter besedili, s katerimi se osredotoča na bedo, bedne izkušnje in bedne interakcije s še bolj bednimi ljudmi, pa naj gre za prijatelje ali popolne tujce. Njegov čar je, da vsak svoj nesmisel obrne na komično plat, kjer ne manjka satire sodobne družbe.

SMOKE MARDELJANO (SRB)

Smoke Mardeljano ostaja najbolj vroča roba na Balkanu, ko govorimo o hip hopu stare šole. Je otrok neizprosnega beograjskega betona, kar izraža njegov izredno trd stil. Da uličnega življenja ni videl le v filmih, priča njegova življenjska zgodba, prikazana v dokumentarnem filmu Ja repujem, ki nas popelje skozi njegovo pot od popravnega doma za mladostnike do undergrounda srbskega rapa in končnega preboja, saj Mardeljano danes velja za enega najbolj cenjenih avtorjev.

KAJBO (NEM)

Elektro duo je novo ime berlinskega undergrounda, ki temelji na industrial zvoku, a se razteza vse od Kraftwerka do Detroit techna. Besedila so provokativna, humorna, navdihujoča in obravnavajo probleme sodobnega človeka. Zakaj je Kajbo v tako kratkem času postal nova koncertna atrakcija, preverite in doživite sami.

IVČ

Ivan Razbornik – Ivč je umetnik iz koroškega društva Dnevna soba studio. Z glasbo se ukvarja že od malih nog, kot otrok je igral klavirsko harmoniko, bil je član rock benda Samsara, v katerem je igral bobne, v prostem času igra kitaro, piše besedila, ustvarja instrumentale, najbolj prepoznaven pa je po svojem rapanju. Rapa o raznolikih temah, od povsem vsakdanjih do političnih, ljubezenskih, nekatere njegove pesmi pa so tudi humorne.

 #pustipečat


Lokacija: Letni kino
Organizator: Mladinski center Velenje
Vstopnina: v predprodaji 10 EUR, na dan koncerta 15 EUR

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska