Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Fotografska razstava »Ptice jezer, njihova vrnitev«

Na svetovni dan zemlje se je odprla fotografska razstava v Galeriji na prostem (pri glavni pošti v Velenju) na temo Ptice jezer, njihova vrnitev.

Fotografije večkrat nagrajenega avtorja prikazujejo življenje ptic na območju šaleških jezer, ki so po uspešni ekološki sanaciji postala dom številnih živalskih vrst, tudi ptic. Velenjčan Matej Vranič je na območju šaleških jezerih in v njihovi okolici v obdobju med letoma 2016 in 2018 posnel dokumentarni film, ki prikazuje življenje ptic. Nekoč močno uničeno okolje je po sanaciji postalo dom mnogih vrst, tudi takih, ki na tem območju prej niso bile opažene.

Film z naslovom Ptice jezer, njihova vrnitev, katerega je finančno podprla tudi Mestna občina Velenje, je zaradi osupljivih posnetkov in zgodbe, ki jo pripoveduje, na mednarodnih filmskih festivalih prejel številne nominacije in nagrade. Matej Vranič je poklicni fotograf in filmar, ki se zadnja leta posveča predvsem videoprodukciji. Slovenska izdaja revije National Geographic je doslej objavila osem njegovih reportaž, Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije pa mu je podelilo naziv “naravoslovni fotograf leta 2017”.

FOTO: Mesta občina Velenje

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.