Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Opomnik: Brezplačna vodenja po Šaleški dolini v okviru Mednarodnega dneva turističnih vodnikov

V okviru Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, ki bo 21. februarja, pripravljamo BREZPLAČNA turistična vodenja v Velenju in Šoštanju:

SOBOTA, 20. 2. 2021

10.00 Brezplačen voden ogled prenovljenega mestnega trga v Šoštanju

NEDELJA, 21. 2. 2021

10.00 in 11.00 Brezplačen voden ogled Prireditvenega prostora ob Velenjskem jezeru

 

Zaradi zagotavljanja varnosti vas vljudno prosimo, da se na dogodke predhodno najavite preko e-pošte turizem@velenje.si ali telefona 03/ 896 17 15.

Vsi dogodki so organizirani v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, zato vas naprošamo, da jih tudi vi dosledno upoštevate.

V okviru praznovanja se bodo virtualno predstavili nekateri turistični vodniki Šaleške doline, ki delujejo v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline, prav vsi pa bodo preko pošte prejeli zahvalo in majhno pozornost. Video vsebine boste lahko spremljali preko spletne strani visitsaleska.si in preko družbenih omrežij @VisitSaleska (Fb, IG, Youtube …).

Spletne dogodke ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov pripravlja tudi Muzej Velenje. V soboto, 20. februarja, bodo na svojih družbenih omrežjih povabili k ogledu predstavitvenih filmov o Grilovi domačiji in Kavčnikovi domačiji, ki so nastali v koprodukciji Muzeja Velenje in Studia Mozaik. V nedeljo, 21. februarja, ob 17. uri pa vabijo na ogled spletnega vodenja po muzejskih enotah z naslovom »Moj muzej«. Na nekoliko drugačnem vodenju bodo vodniki in kustosi Muzeja Velenje predstavili zgodbe, predmete in druge muzejske drobtinice, ki so jim še posebej blizu.

Poklic turističnega vodnika v Sloveniji spada med regulirane poklice, kar pomeni, da je zanj potrebno narediti licenco na državni in lokalni ravni. V Šaleški dolini imamo v Register turističnih vodnikov vpisanih skupno 56 lokalnih turističnih vodnikov. V zavodu za turizem se zavedamo pomembnosti dela turističnih vodnikov in njihove vloge pri ozaveščanju naravne in kulturne dediščine in tematskih vodenj, ki puščajo pri obiskovalcih pomembne sledi.

Lansko leto je bilo za turistična vodenja zelo težko. Turistični vodniki so bili zaradi razglašene epidemije in vseh ukrepov eni izmed bolj prizadetih. Ponosni smo na njihovo delo, saj tudi zaradi njih obiskovalci našo destinacijo zapuščajo s prijetnimi spomini in se radi vračajo.  V Zavodu za turizem Šaleške doline ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov iskreno čestitamo vsem turističnim vodnikom in želimo veliko uspehov pri izvajanju turističnih vodenj.

Ni potrebno iti daleč, da se naužiješ lepote narave, mesta in arhitekture.

Že poznate vse čare Šaleške doline?

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.