Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vzorčno mesto

Če iščete znanje, za katerega verjamete, da ga imate, potem je to pogosto največ, kar boste kdaj našli.

Vzorčno mesto je ekosistem, odprt prostor za kreativno soočanje z vse hitreje spreminjajočim se svetom tehnološkega napredka in družbenookoljskih sprememb. Prostor, v katerem sodelujejo vsi udeleženci mesta ter regije za vzpostavitev trajnostno učinkovite strategije razvoja družbe.

Ljudje so naravni prepoznavalci vzorcev. V prazgodovinskem času, ko smo prepoznali nevarnost v šibkem šumu iz grmovja ali kadar danes na hitro preletavamo stran za stranjo, polno črk in številk, uporabljamo vzorce za prepoznavanje pomena, ne da bi morali opraviti podrobnejši pregled.

Futurist in podjetnik Ray Kurzweil meni, da je prepoznavanje vzorcev tako pomembno, da je v svoji zadnji knjigi ‘How to Create a Mind’ zatrdil, da je prepoznavanje vzorcev in inteligenca v bistvu ista reč. Strokovnost pa je v bistvu poznavanje vzorcev z določenega polja.

V okviru Smart specializacije izvajamo aktivnosti na vseh področjih digitalne pismenosti, kar zajema delo z mladimi, priseljenci, spodbujamo vključevanje žensk v znanost, delo z mladimi s posebnimi potrebami, omogočamo in spodbujamo pridobivanje aktualnih kompetenc za boljšo karierno opremljenost ter neformalno izobraževanje za vse obiskovalce Vzorčnega mesta.

Tudi kratek obisk v ekosistemu Vzorčnega mesta dviguje prag samoučenja ter aktivira razvojno, raziskovalno in inovativno dejavnost. Vzorčno mesto je promocija znanosti, znanja in razumevanja na osnovi učnega načrta, sodobnih tehnologij, mednarodnega sodelovanja, medkulturnega dialoga, medpredmetnega povezovanja, ki učinkovito posega v segmente kulture, umetnosti, razvoja raziskovalnih vrednot, sodobnih tehnologij, počitniške dejavnosti, gospodarstva ter inovativnega in socialnega podjetništva.

Najnovejša pridobitev Vzorčnega mesta Velenje je avtorska soba pobega (Escape Room), imenovana Mali rumeni vagon (Little yellow wagon), ki je namenjena obiskovalcem od 12. leta dalje v skupinah od 4 do 6 oseb.

Izkušnja je izjemno atraktivna, netipične uganke si sledijo zaporedno, zato je pobeg primeren tudi za začetnike. Soba pobega je namenjena tudi podjetjem in drugim kolektivom, ki se želijo preizkusiti pri skupinskem reševanju problemov pod pritiskom časa.

Več na njihovi FB strani.

 

DELOVNI ČAS:
– od pon do pet: od 14.00 do 19.00

KONTAKT:
Kidričeva cesta 2b
SI – 3320 Velenje

T: 0820 200 29

info@pattern.city
www.pattern.city

#VisitSaleska