Rezervacija

Rezerviraj počitnice

20. 06. 2020

Poletna muzejska noč

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, ki od poznega popoldneva do polnoči brezplačno odprejo vrata razstavam in z njimi povezanim aktivnostim.


18.00–24.00  – ogled razstave  Prestopanja / Crossing  Tine Mohorovič


Umetnica je leta 2012 diplomirala na Oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete v Ljubljani s področja grafike globokega tiska. Leta 2016 je končala podiplomski študij scenskega oblikovanja – smer scenografija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani. Istega leta je prejela študentsko Prešernovo nagrado za scenografijo.


19.00 –  Vzemi delček kulture – predstavitev projekta


Galerija Velenje se z založniško dejavnostjo ukvarja že od njene ustanovitve leta 1975. V tem času so bile izdane številne publikacije, kot so katalogi razstav in monografije umetnikov. Na Poletno muzejsko noč bodo sodelavci Galerije Velenje iz njih sestavili instalacijo, obiskovalci pa bodo lahko poljubno publikacijo vzeli in jo odnesli domov.


20.00 –  Naja Mohorič, harfa – koncert v atriju


Naja Mohorič je po zaključenem izobraževanju na GŠ Fran Korun Koželjski Velenje nadaljevala s študijem harfe pri prof. Irine Zingg na Civica scuola di musica Claudio Abbado. Je prejemnica številnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih, med drugim zlate plakete in 3. nagrade na mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije in prve nagrade na tekmovanju Antonio Salieri v italijanskem Legnagu.


22.00Artopolis: Mesto umetnosti – video projekcija


Na letošnji Poletni muzejski noči bomo v sklopu projekta Artopolis predvajali prve tri video predstavitve umetnic in umetnikov z željo podpreti in promovirati slovenske ustvarjalke in ustvarjalce vseh generacij. Artopolis je prva slovenska spletna platforma za objavo, prodajo in nakup umetniških del, ki svoja vrata širši javnosti odpira letos jeseni. Projekt je zasnoval akad. slikar Matej Tomažin.


 

 

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.