Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Projekti

Projekti

Projekti

Nadgraditev turistične infrastrukture Velenjske plaže

Mestna občina Velenje je bila v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline uspešna na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah in prejela finančna sredstva v višini do 349.718,40 evra.

Preberi več

Promocija turistične ponudbe 2023

Zavod za turizem Šaleške doline je uspešen kandidiral na »Javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2023« v okviru katerega bo v tuje jezike prevedel spletno stran shop.visitsaleska.si za prodajo e-kartic doživetij Šaleške doline. Na spletni strani https://www.visitsaleska.si/sl/ bomo pričeli s SEO optimizacijo z željo, da bo naša spletna stran dosegla čim višjo pozicijo v brskalniku Google.

Preberi več

Promocija turistične ponudbe 2022

Zavod za turizem Šaleške doline je uspešen kandidiral na »Javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2022« v okviru katerega je vpeljal novo tehnološko rešitev na spletno stran www.visitsaleska.si.

Preberi več

Promocija turistične ponudbe 2021

Zavod za turizem Šaleške doline je uspešno kandidiral na »Javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2021« v okviru katerega je bila izvedena intenzivna digitalna promocijska kampanja s ciljem povečanja prihodov in nočitev v Šaleški dolini.

Preberi več

Šaleška dolina 4.0

Vodilna destinacija Šaleška dolina, ki jo sestavljata Mestna občina Velenje in občina Šoštanj je ena izmed 35 vodilnih destinacij v Sloveniji. Ključni atributi destinacije so vezani predvsem na zdraviliški turizem, aktivni turizem, kulturni turizem in festivalski turizem.

Preberi več

Zelena shema slovenskega turizma Slovenia Green

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN.

Preberite več

Tržna znamka destinacije Velenje

Nova destinacijska znamka Velenje je odgovor na spremenjene trende v turistični panogi in prizadevanja destinacije za vse večjo prepoznavnost na turističnem zemljevidu Slovenije.

Preberite več

 

Čarobnost podeželja Šaleške doline

Ker tu z vsemi čuti občutite nepozabno. Ker tu najdete navdihe za novo radovednost. Ker si tu vaše telo želi biti še aktivnejše. Ker tu vaša duša najde prava doživetja zase.

Preberite več

 

Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji

Zavod za turizem Šaleške doline se pridružuje projektu Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji.

Pristopite k projektu tudi vi! Tako bomo skupaj pripomogli k nižjemu ogljičnemu odtisu turizma v Šaleški dolini in Sloveniji. Prav je, da začnemo pri našem delovanju, nato pa tudi goste spodbujamo k odgovornemu ravnanju.

Preberi več 

 

Za aktivnejši jutri

Zavod za turizem Šaleške doline se pridružuje projektu Za aktivnejši jutri.

Cilji projeta so povečati dostopnost rekreacijskih površin in kulturnih aktivnosti, povečati turistično ponudbo preko prenove razstave in vzpostavitve novega turističnega programa, izboljšati kakovost vode v Velenjskem jezeru in ustvariti nov bivalno okolje ter dvigniti ozaveščenost lokalnega prebivalstva.

Preberi več 

 

 

SMARTA III

Zavod za turizem Šaleške doline je eden od partnerjev projekta SMARTA-NET. V sklopu projekta si prizadevamo spodbujati trajnostne rešitve deljene mobilnosti med podeželskimi območji, znotraj oddaljenih območij in med oddaljenimi podeželskimi območji ter mestnimi območji. Hkrati v projektu želimo upoštevati pomen mobilnosti pri razvoju ekoturizma. Projekt financira Evropska komisija in poteka pod okriljem generalnega direktorata za mobilnost in promet (DG MOVE). Med drugimi smo se v oktobru 2023 udeležili  srečanja European rural mobility network v mestu Bingen am Rhein v Nemčiji. Udeležilo se ga je 68 predstavnikov iz 17 držav.

Preberi več

#VisitSaleska