Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

KULTURNO

KULTURNO

Preverite, kaj dela Center kreativnih industrij. Opazujte arhitekturo. Obiščite galerije, spoznavajte ustvarjalce in uživajte na dogodkih.

Arhitektura in umetnost med parki.

 

Velenje in Šoštanj sta mesti zelenih parkov, ogleda vredne arhitekture, spomenikov, ki vzbujajo pozornost, galerij in muzejev, ki ohranjajo kulturno dediščino območja. Tu še stoji največji kip maršala Tita na svetu, tod vas v umetniških upodobitvah pozdravljajo Rudar, Nabiralka zvezd, Muze umetnosti, pomembni soustvarjalci razvoja Velenja in drugi spomeniki.

Arhitektura Velenja, mladega mesta, preseneti z modernistično zasnovo in starim jedrom, Šoštanj z vilami meščanske arhitekture iz različnih dob, podeželje pa z ohranjenimi primerki več stoletij starih domačij.

Poleg muzejev, ki hranijo dediščino preteklosti, obiščite tudi galerije, ki predstavljajo dela različnih ustvarjalcev. V njih boste spoznali tudi sodobni utrip kulturne ustvarjalnosti Šaleške doline. V Galeriji Velenje deluje Center kreativnih industrij, več galerij je usmerjenih v razstave mlajših umetnikov, v fotografijo in film. Kulturni utrip doline bogatijo številne prireditve.

Ne spreglejte

Velenje Underground
Velenje Underground

Edinstveno večerno doživetje

Pridite po rudarske in gastronomske presežke Slovenije. Doživite jih z vsemi čuti!

Več
Pod zemljo in vodo
Pod zemljo in vodo

Enodnevno doživetje

Doživite posebnosti Velenja pod zemljo, na vodi in ob njej.

Več
Muzej premogovništva Slovenije
Muzej premogovništva Slovenije

Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije omogoča obiskovalcem doživetje izkušnje rudarjev.

Več
Velenjski grad
Velenjski grad

Če bi zaprli oči in si v mislih skušali pričarati pravljični grad, podoba, ki bi nastala za vekami, prav gotovo ne bi bila daleč od podobe gradu Velenje.

Več
Galerija Velenje
Galerija Velenje

30. septembra 2015 je svoja vrata odprla prenovljena Galerija Velenje!

Več
Galerija na prostem
Galerija na prostem

Galerija na prostem je eden od rezultatov EU projekta CityImpulses v našem mestu.

Več
Spomenik Rudar, 1948 – 1952, bron
Spomenik Rudar, 1948 – 1952, bron

Razgibana figura rudarja, ki odhaja na delo, je ustvarjena v tradiciji realističnega kiparstva.

Več
Doživetje socializma

Doživetje socializma

Velenje, socialistični čudež nekdanje Jugoslavije, doživite na nostalgičnem in zabavnem potepu s tovariškimi izzivi in pravo socialistično malico v Delavskem klubu. Pričakujte smeh in sodelovanje za rešitev nalog!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Namestitve

Hotel Paka
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Hotel Razgoršek
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Camp Velenje
Camp Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation

Hostel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Vila Herberstein
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Veduna farm, retreats center
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Turistična kmetija Apat
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Prenočišče Mraz
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Turistična kmetija Tuševo
Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo leži na samem, sredi gozda, obdana s travniki in pašniki ter lepim razgledom na Šaleško dolino. Kmetija leži na nadmorski višini 618 m in je znana po pripravi odličnih pogrinjkov za zaključene družbe, ki jih razvajajo v odlični domači hrani.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska