Rezervacija

Rezerviraj počitnice

KULTURNO

Preverite, kaj dela Center kreativnih industrij. Opazujte arhitekturo. Obiščite galerije, spoznavajte ustvarjalce in uživajte na dogodkih.

Arhitektura in umetnost med parki.

 

Velenje in Šoštanj sta mesti zelenih parkov, ogleda vredne arhitekture, spomenikov, ki vzbujajo pozornost, galerij in muzejev, ki ohranjajo kulturno dediščino območja. Tu še stoji največji kip maršala Tita na svetu, tod vas v umetniških upodobitvah pozdravljajo Rudar, Nabiralka zvezd, Muze umetnosti, pomembni soustvarjalci razvoja Velenja in drugi spomeniki.

Arhitektura Velenja, mladega mesta, preseneti z modernistično zasnovo in starim jedrom, Šoštanj z vilami meščanske arhitekture iz različnih dob, podeželje pa z ohranjenimi primerki več stoletij starih domačij.

Poleg muzejev, ki hranijo dediščino preteklosti, obiščite tudi galerije, ki predstavljajo dela različnih ustvarjalcev. V njih boste spoznali tudi sodobni utrip kulturne ustvarjalnosti Šaleške doline. V Galeriji Velenje deluje Center kreativnih industrij, več galerij je usmerjenih v razstave mlajših umetnikov, v fotografijo in film. Kulturni utrip doline bogatijo številne prireditve.

Ne spreglejte

Velenje Underground

Edinstveno večerno doživetje

Pridite po rudarske in gastronomske presežke Slovenije. Doživite jih z vsemi čuti!

Več
Pod zemljo in vodo

Enodnevno doživetje

Doživite posebnosti Velenja pod zemljo, na vodi in ob njej.

Več
Muzej premogovništva Slovenije

Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije omogoča obiskovalcem doživetje izkušnje rudarjev.

Več
Velenjski grad

Če bi zaprli oči in si v mislih skušali pričarati pravljični grad, podoba, ki bi nastala za vekami, prav gotovo ne bi bila daleč od podobe gradu Velenje.

Več
Galerija Velenje

30. septembra 2015 je svoja vrata odprla prenovljena Galerija Velenje!

Več
Galerija na prostem

Galerija na prostem je eden od rezultatov EU projekta CityImpulses v našem mestu.

Več
Spomenik Rudar, 1948 – 1952, bron

Razgibana figura rudarja, ki odhaja na delo, je ustvarjena v tradiciji realističnega kiparstva.

Več

Doživetje socializma

Velenje, socialistični čudež nekdanje Jugoslavije, doživite na nostalgičnem in zabavnem potepu s tovariškimi izzivi in pravo socialistično malico v Delavskem klubu. Pričakujte smeh in sodelovanje za rešitev nalog!
Želim izvedeti več

Namestitve

Terme Topolšica

Privoščite si oddih v srcu narave. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v brezskrbnih sončnih dneh in aktivno raziskujte slikovito okolico. Doživite nepozabno izkušnjo v Termah Topolšica. Zaupajte modrosti narave.

Več
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Hotel Golte

Turistično-rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste znova zaželeli.

Več
Mladinski hotel Velenje

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Hostel Šmartno ob Paki

Hostel Šmartno ob Paki stoji v zavetju Gore Oljke (733m) in je zlahka dostopen z vseh urbanih središč.

Več
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Camping jezero Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska

Izkoristite svoj turistični bon v Šaleški dolini, kjer vas čaka nešteto doživetij.
Zdaj je čas za počitnice ob Velenjskem jezeru.