Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

URBANO

URBANO

Sprehodite se po Velenjski promenadi. Raziščite Velenjsko plažo. Obiščite Vzorčno mesto. Izberite svoj festival. Zaplešite in zapojte na koncertu.

Živahna srečanja – s prihodnostjo!

 

Velenjska promenada ob reki Paki je najlepši mestni prostor za sprehode, srečevanja in druženja. Velenje, mesto mlade energije in živahnega dogajanja, je s svojim Vzorčnim mestom in njegovimi za obiskovalce odprtimi interaktivnimi učnimi postavitvami prostor srečevanj s prihodnostjo. Mesto pod Velenjskim gradom, ki je prav tako prizorišče številnih dogodkov, na samosvoj način kaže svoj utrip tudi na Velenjski plaži ob jezerih, v Sončnem parku in na številnih drugih zelenih prostorih.

Avgustovski Festival mladih kultur Kunigunda in septembrski otroški Pikin festival sta le del dogajanja z več kot 1500 prireditvami na leto. Med njimi so številne kulturne, glasbene, športne in rekreativne prireditve ter še posebej kulinarična Promenada okusov ponujajo obilo razlogov za potep po urbanem središču Šaleške doline. Tradicionalni sejmi in prireditve, kot sta na primer Festival piva ali Festival vina in kulinarike, vabijo tudi v Šoštanj.

Tudi kratek obisk v ekosistemu Vzorčnega mesta dviguje prag samoučenja ter aktivira razvojno, raziskovalno in inovativno dejavnost. Vzorčno mesto je promocija znanosti, znanja in razumevanja na osnovi učnega načrta, sodobnih tehnologij, mednarodnega sodelovanja, medkulturnega dialoga, medpredmetnega povezovanja, ki učinkovito posega v segmente kulture, umetnosti, razvoja raziskovalnih vrednot, sodobnih tehnologij, počitniške dejavnosti, gospodarstva ter inovativnega in socialnega podjetništva.

Več

Ne spreglejte

Aktivno drugačna dvojina
Aktivno drugačna dvojina

Tridnevna izkušnja Velenja

Začinite si posebnosti Velenja s kulinaričnimi doživetji z najlepšimi razgledi in najboljšimi chefi.

Več
Doživetje treh dolin
Doživetje treh dolin

Enodnevni izlet

Privoščite si potep, ki povezuje tri reke, tri doline in velika doživetja pristnih posebnosti!

Več
Dom kulture
Dom kulture

Kulturni dom Velenje je mestni dom kulture, namenjen izvedbi kulturnih prireditev, kino predstav, simpozijev.

Več
Staro Velenje
Staro Velenje

Velenje se kot trg omenja že leta 1264 in kot táko spada med najstarejše srednjeveške trge na Slovenskem.

Več
Doživetje socializma

Doživetje socializma

Velenje, socialistični čudež nekdanje Jugoslavije, doživite na nostalgičnem in zabavnem potepu s tovariškimi izzivi in pravo socialistično malico v Delavskem klubu. Pričakujte smeh in sodelovanje za rešitev nalog!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Namestitve

Hotel Paka
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Hotel Razgoršek
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Camp Velenje
Camp Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation

Hostel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Vila Herberstein
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Veduna farm, retreats center
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Turistična kmetija Apat
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Prenočišče Mraz
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Turistična kmetija Tuševo
Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo leži na samem, sredi gozda, obdana s travniki in pašniki ter lepim razgledom na Šaleško dolino. Kmetija leži na nadmorski višini 618 m in je znana po pripravi odličnih pogrinjkov za zaključene družbe, ki jih razvajajo v odlični domači hrani.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska