Rezervacija

Rezerviraj počitnice

VISTA
Park z razgledom

Uživajte v družabnih, kulturnih in prostočasnih doživetjih z edinstvenim razgledom, ki ga ponuja čudovit ambient parka ob Velenjskem jezeru.

Po razgled in zimska doživetja
ob Velenjskem jezeru.

 

Zimska doživetja

Na Visti je odprta tekaška proga, ki smo jo pripravili s pomočjo tehničnega snega. Osvetljena tekaška proga je dolga 380 metrov.  Na Visti omogočajo tudi izposojo tekaške opreme (cena 6 evrov). Proga je  prijazna družinam z večjimi otroci, izposoja otroške opreme pa je mogoča od št. 35 naprej.

Obratovalni čas tekaške proge je vsak dan od 8. do 20. ure. Tekaška proga je ograjena, vstop pa je mogoč pri Beli dvorani.

Več

Dogodki z razgledom

Dogodki na odru Vista so zaradi izjemne prostorske umestitve ob jezeru neponovljivi. Koncerti, sejemska in izobraževalna dejavnost, festivalski dogodki in kulturni utrip. Raznolike in bogate programske vsebine zapolnjujejo prireditveno okolje skozi vse leto, zato je vredno pobrskati po koledarju dogodkov in poiskati tisto pravo doživetje zase, za družino, prijatelje ali poslovne partnerje.

Več

Razgledna ploščad Vista

Povzpnite se 14 m visoko na razgledno ploščad in pustite pogledu, da se svobodno sprehodi daleč čez Velenjsko jezero vse do obronkov Pece in Paškega kozjaka . Na drugi strani ne prezrite vedute mesta Velenje in naselij, razkropljenih po gričevnati okolici.
Več

Pridite peš, s kolesom ali rolko 

Okolica parka Vista vabi na sprehajalne poti med otoke zelenic, kjer poganja več kot 11.000 na novo posajenih okrasnih drevnin in grmovnic. Kolesarji, rolkarji in rolarji se boste razveselili vam namenjene ploščadi. Otrokom je na voljo simpatično igrišče ter ogromni skulpturi anankusa in mastodonta. In ker smo ob vodi, ne manjka niti pomol, ki sega kar 50 metrov daleč in vabi, da se od blizu zazrete v vodno gladino.

Več

Bar Vista

Idiličen kotiček za sprostitev ob Velenjskem jezeru. Skodelica vrhunske kave ali osvežilen koktajl. Lahko tudi vrček piva ali kozarec aromatičnega vina. Edinstveni sladoled ali prestižne kulinarične mojstrovine polepšajo še kako turoben dan. Zagotavljamo vam, da je iz Bara Vista pogled na Velenjsko jezero in objezerski raj še lepši. Sončni zahodi pa so pravi balzam za oči tudi za najbolj zahtevnega gosta.

 

Več

TIC Vista

Z vsemi informacijami o parku Vista, pestrim izborom spominkov in polno mero uporabnih napotkov o aktualnem turističnem dogajanju ter zanimivostih Šaleške doline vam z veseljem postrežemo v turistično informacijskem centru na lokaciji parka Vista.

Več

Poroka z razgledom

Poroka na pomolu Viste z očarljivim razgledom, v objemu vode in narave. Samo za vaju. Zveni sanjsko? Saj tudi je. Mi pa smo tu zato, da vaše sanje uresničimo.

Več

Kako priti do parka Vista?

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več

Ne spreglejte

Družinske počitnice

Drugačne počitnice

Združite čofotanje v bazenih, presenetljivo učenje in potepe po Šaleški dolini.

Več
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Potepuška tura za šolarje in starše

Štiridnevni program vsak dan novih vodenih doživetij

Naj bo Šaleška dolina prizorišče vašega velikega družinskega popotovanja!

Več
Škratov šolski dan

3-urni potep za osnovnošolce

V Dolini mlinov na območju Vinske Gore v Šaleški dolini čakajo otroke do 4. razreda osnovne šole nepozabna srečanja z naravnimi pojavi, živalmi, rastlinami in tradicionalnimi obrtmi.

Več
Pika se po mestu potika

Družinski vikend na Pikinem festivalu

Gremo vsi pegasti in z različnimi nogavičkami na Pikine norčije v Velenje!

Več
Pozojeva grajska pot

5-urni program za otroke

Podajte se na Pozojevo grajsko pot in odkrijte po katerem gradu je naša dolina dobila ime!

Več
Učna pot škrata Bisera

Pot ima šest točk na katerih spoznamo bogato zgodovino območja Doline mlinov.

Več
Za metulji na potep

Na poti lahko doživite naravo skozi opazovanje ter razumevanje življenja in posebnosti metuljev tega območja ter raznolikosti tukaj živečih vrst metuljev.

Več
Želodkova pot

Pot nam ponuja prijazno zavetje gozda, kjer slišimo žuborenje potoka, šelestenje vetra v krošnjah in opazujemo gozdne prebivalce.

Več

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.