Rezervacija

Rezerviraj počitnice

AKTIVNO

Hodite in kolesarite. Plavajte, čolnarite, jadrajte, supajte na jezerih. Vzpnite se višje – na plezališču ali z motornim letalom.

Namig za aktivnosti z vodiči

S kolesom po dolini

Med griči, gozdovi, rekami in jezeri kolesarite po številnih kolesarskih poteh, zbranih v katalogu in aplikaciji. S kolesarskim avtobusom se odpravite po nove izzive v sosednjo pokrajino.

Več

Peš do zanimivih ciljev

Od jezer, ki dajejo Šaleški dolini poseben značaj, do razglednih in prijazno dostopnih razglednih ciljev vas pripeljejo raznotere sprehajalne, tematske in pohodniške poti. Vrhove v okolici odkrivajte na Šaleški planinski poti.

Več

Razgibano na vodni gladini

Velenjska plaža, rekreativno območje ob jezerih, je odlično izhodišče za različne vodne športe. Tu lahko jadrate na deskah ali z jadrnicami, supate, veslate, plavate ali pa se pustite zapeljati s pletrco.

Več

Od podzemlja do plezalnih ciljev

Ljubitelji izzivov v Šaleški dolini poleti odkrivajo najbolj zahtevno plezalno pot v Sloveniji in treking po kraški jami, pozimi naravna drsališča in manjša smučišča. Vadbo in športno navdušenje omogočajo dvorane, stadioni in fitnes centri.

Več

Ne spreglejte

Gorska-kolesarska dogodivščina

Poldnevni program za aktivne

Vzemite si nekaj ur za odkritja novih poti!

Več
Šaleško razvajanje

Dvodnevni romantični oddih

Vzemita si čas zase in uživajta v izbranih doživetjih Šaleške doline.

Več
Jezerski super sup odklop

Dvodnevni aktivni oddih v dvoje ali v družbi

Prenočite v mladinskem ali mestnem hotelu in raziščite območje s supom in na kolesu.

Več
Gore in jezera

Presenetljiv družinski vikend

Bivajte pod alpskimi vrhovi, raziskuje posebnosti planine in doline.

Več
Izposodite si kolo

Na Zavodu za turizem Šaleške doline, v vili Bianci si lahko izposodite gorsko kolo, otroško kolo, skiro ali tricikel za invalide.

Več
Šaleška planinska pot

Šaleška planinska pot poteka po obronkih Šaleške doline. Pot je označena z markacijami, na razpotju so tudi smerne table z napisi.

Več

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več

Namestitve

Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Mladinski hotel Velenje

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Hotel Montis, Golte

Turistično-rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste znova zaželeli.

Več
Terme Topolšica

Privoščite si oddih v srcu narave. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v brezskrbnih sončnih dneh in aktivno raziskujte slikovito okolico. Doživite nepozabno izkušnjo v Termah Topolšica. Zaupajte modrosti narave.

Več
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Hostel Šmartno ob Paki

Hostel Šmartno ob Paki stoji v zavetju Gore Oljke (733m) in je zlahka dostopen z vseh urbanih središč.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.