Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

DRUŽINSKO

DRUŽINSKO

Doživite navdušenje otrok! Pripeljite jih na Pikin festival. Potepajte se po igriščih s posebnimi rudarskimi igrali in po poteh z zanimivimi junaki.

Drugačna igrišča, festivali in tematske poti.

 

Lov na svetilko skrivnosti

Preizkusite se v interaktivni igri Trippstory Velenje in vstopite v svet skrivnostnega Velenja. Dvourna dogodivščina vas bo vodila skozi mnoge zanimive lokacije mesta, kjer se vam bodo odklepali starodavni izzivi. Te vam bo z namigi pomagala reševati Pika.

Več

Mestna zakladnica

Pred vami je čisto nova izkušnja raziskovanja Šaleške doline. Mestna zakladnica je aplikacija, ki ti omogoča, da izbereš svoje doživetje in vstopiš v  dogodivščino iskanja 50-ih zakladov doline.

Več

V Šaleški dolini se odlično počutijo družine z manjšimi in večjimi otroki. Njihove potepe lahko usmerja poseben Otroški zemljevid Velenja z lokacijami za zabavna in ustvarjalna doživetja najmlajših.

Prenesi Otroški zemljevid Velenja

Na potepih po Velenju boste zagotovo opazili skrbno vzdrževano mestno otroško igrišče, pravi igralni park v naravi sredi mesta, in Pikino igrišče ob Velenjskem jezeru z velikim peskovnikom in pravljično vilo Čira Čara. Obiščite tudi pustolovsko energetsko igrišče Rudarska vas, ki v Sončnem parku otroke igrivo seznani z viri energije. Tu lahko otroci s svojim gibanjem proizvedejo svetlobo, s spustom po žičnici sprožijo vrtenje spiral, z nalaganjem lignita na vozičke žarenje luči in podobno.

Na Velenjski plaži je s posebnim igralom poskrbljeno tudi za otroke s posebnimi potrebami. V Šoštanju je odlična lokacija za otroke Tresimirjev park z žičnico, toboganom, plezalno mrežo in drugimi didaktičnimi igrali.

Otroci se v Velenje najraje vračajo septembra, ko ves teden poteka Pikin festival z več kot 100 ustvarjalnimi delavnicami ter dogajanji na velikem in malem gledališkem odru, na pravljičnem in koncertnem odru in v Pikinem kinu.

K zanimivim odkritjem Šaleške doline jih poleg Pike vse leto vabijo tematske in učne poti z liki, kot sta zmaj Pozoj ali škrat Biser.

Največji pustni karneval v Šaleški dolini

Začetki pustnega dogajanja v Šoštanju segajo v leto 1953. Na pusta dan je “Janezova mama”, ugledna gostilničarka iz Lajš, na konju prihajala na Trg bratov Mravljak v Šoštanj. Konja so vpregli v tako imenovano “klado”, prispodobo za neporočene mladenke in mladeniče. Za njo se je zvrstil pisan sprevod različnih mask. Dogodek so občudovali številni radovedneži.

Več

 

Adventna in velikonočna pravljica

Dvorec Gutenbuchel je bil prvič v zgodovini odprt za javnost 27. septembra 2015 v okviru dogodka »Evropski dnevi kulturne dediščine«. Obiskovalci so dogodek izjemno pozitivno sprejeli, zato je padla odločitev, da se dvorcu ponovno vrne vsebino in življenje. Zdaj v dvorcu že tradicionalno potekajo dogodki v času velikonočnih praznikov in adventa.

Več

Miklavž v Šoštanju

V našem mestu se praznični december vsako leto začne s prihodom Miklavža. Le-ta pride v Šoštanj na povabilo Turistično olepševalnega društva Šoštanj, spremljajo ga seveda tudi nepogrešljivi parkeljni.

Praznik luči

Praznik luči ob Družmirskem jezeru je zdaj že tradicionalni dogodek, ki ga je začelo ToD Šoštanj, nadaljuje pa ga Zavod za kulturo Šoštanj s soorganizatorji. Z dogodkom vsako leto obudijo legendo o knezu Tresimirju in naglasijo pomembnost svetlobe, ki prihaja iz Šaleške doline.

Več

Pustovanje v Šaleški dolini

Za vas smo pripravili nekaj namigov za pustovanja v Šaleški dolini.

Več

Ne spreglejte

Družinske počitnice
Družinske počitnice

Drugačne počitnice

Združite čofotanje v bazenih, presenetljivo učenje in potepe po Šaleški dolini.

Več
Vikend z zmajem Pozojem
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Potepuška tura za šolarje in starše
Potepuška tura za šolarje in starše

Štiridnevni program vsak dan novih vodenih doživetij

Naj bo Šaleška dolina prizorišče vašega velikega družinskega popotovanja!

Več
Škratov šolski dan
Škratov šolski dan

3-urni potep za osnovnošolce

V Dolini mlinov na območju Vinske Gore v Šaleški dolini čakajo otroke do 4. razreda osnovne šole nepozabna srečanja z naravnimi pojavi, živalmi, rastlinami in tradicionalnimi obrtmi.

Več
Pika se po mestu potika
Pika se po mestu potika

Družinski vikend na Pikinem festivalu

Gremo vsi pegasti in z različnimi nogavičkami na Pikine norčije v Velenje!

Več
Pozojeva grajska pot
Pozojeva grajska pot

Na sklenjeni poti si ogledamo in spoznamo pet znamenitosti (Velenjski grad in gradovi Šalek, Ekenštajn in Turn ter območje potopljenih Škal – nekdaj središče Šaleške doline).

Več
Učna pot škrata Bisera
Učna pot škrata Bisera

Pot ima šest točk na katerih spoznamo bogato zgodovino območja Doline mlinov.

Več
Za metulji na potep
Za metulji na potep

Na poti lahko doživite naravo skozi opazovanje ter razumevanje življenja in posebnosti metuljev tega območja ter raznolikosti tukaj živečih vrst metuljev.

Več
Želodkova pot
Želodkova pot

Pot nam ponuja prijazno zavetje gozda, kjer slišimo žuborenje potoka, šelestenje vetra v krošnjah in opazujemo gozdne prebivalce.

Več
Pikin festival

Pikin festival

Največji otroški festival v Sloveniji in daleč naokoli vsako leto v septembru ponuja več kot 100 delavnic, predstav, koncertov in drugih doživetij na različnih odrih ob jezeru in po mestu Velenju. Kamor se ozrete, povsod srečate nagajive Pike!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Namestitve

Hotel Paka
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Hotel Razgoršek
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Camp Velenje
Camp Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation

Hostel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Vila Herberstein
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Veduna farm, retreats center
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Turistična kmetija Apat
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Prenočišče Mraz
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Turistična kmetija Tuševo
Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo leži na samem, sredi gozda, obdana s travniki in pašniki ter lepim razgledom na Šaleško dolino. Kmetija leži na nadmorski višini 618 m in je znana po pripravi odličnih pogrinjkov za zaključene družbe, ki jih razvajajo v odlični domači hrani.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska