Rezervacija

Rezerviraj počitnice

KULINARIČNO

Privoščite si edinstven obed kar 160 metrov pod površjem zemlje ali v slovitih vilah. Podajte se na vinsko turistično pot in ne pozabite na – tržnico!

Dober tek v šaleškem slogu.

 

Ob obisku Muzeja premogovništva boste doživeli pravo knapovsko malico – v jedilnici, ki je kar 160 metrov pod zemljo. Nepozabno izkušnjo vam bo prav tako zagotovilo doživetje Velenje Underground – vrhunski 4-hodni obed, ki ga za vas pripravi ekipa priznanih kuharskih mojstrov.

Več…

Na turističnih in izletniških kmetijah ali pri čebelarjih boste domače jedi in lokalne posebnosti okušali ob pogledih na oboro z jeleni, damjaki in mufloni ali na poslikane panjske končnice.

Ob obisku vinske turistične ceste boste nazdravili z vinom, na potepu po podeželju boste odkrili tudi lokalno pivo. V kavarnah in slaščičarnah vas bodo presenetile odlične čokoladne posebnosti.

Promenada okusov je kulinarična tržnica na kateri se predstavlja preko 20 gurmanskih ponudnikov kulinarike in pijače. Dvakrat letno, junija in septembra, zadiši po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih v kuhinji na prostem v čudovitem ambientu Velenjske promenade, pripravljajo kuharski mojstri s širše regije in ostale Slovenije.

Več…

Beach Food Festival – tržnica svežih poletnih kulinaričnih dobrot razveseljuje ljubitelje bogatih okusov sodobne kuhinje. Diši vse do Velenjske plaže, kjer po navadi vzporedno poteka Pljusk v Velenjsko jezero. Na voljo so raznolike jedi z vseh koncev Slovenije. Ljubitelje piv navdušuje ponudba kraft piv, na svoj račun pa pridejo tudi navdušenci vrhunskih vin in ostalih osvežilnih pijač.

 

Več..

Šaleški festival piva je bil prvič organiziran v letu 2015. Dogodek je skozi celoten dan obiskalo več kot 3000 ljudi in je bil nadvse prijetna popestritev dogajanja v starem mestnem jedru Šoštanja. Na prireditvi predstavimo kulturo pitja piva ter v Sloveniji vse bolj priljubljeno butično mikropivovarstvo. V zadnjih letih je namreč na slovenskem trgu vzniknilo več manjših in unikatnih pivovarn, ki varijo pivo po svojih recepturah.

Več

Poslanstvo Šaleškega festivala vina je predstaviti slovenska vina in lokalno kulinariko ter širiti kulturo pitja vina. Festival je namenjen vsem, ki jim vino pomeni posel, strast ali ljubezen. Z njim se želimo pokloniti slovenskim vinogradnikom in obiskovalcem, ki cenijo trud vinogradnikov in vinarjev, ter pokazati pestrost in kakovost plemenite kapljice.

Ne spreglejte

Velenje Underground

Edinstveno večerno doživetje

Pridite po rudarske in gastronomske presežke Slovenije. Doživite jih z vsemi čuti!

Več
Kulinarične igre brez meja

Dvodnevna skupinska ustvarjalnica

Ustvarjajte čisto nove jedi z znanjem in sestavinami, ki jih vaša skupina dobi na potepu po izbranih točkah Šaleške doline.

Več
Aktivno drugačna dvojina

Tridnevna izkušnja Velenja

Začinite si posebnosti Velenja s kulinaričnimi doživetji z najlepšimi razgledi in najboljšimi chefi.

Več
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Skubeer brewing

Vzemite si čas za degustacijo, prisluhnite zgodbam ter razveselite domače in prijatelje z izbranimi butičnimi pivi Šaleške kraft pivovarne.

Več
Izletniška domačija Lamperček

Domačija Lamperček je znana po 13 hektarjev veliki obori z okoli 130 jeleni, damjaki in mufloni. Okusite domače divjačinske salame ali opazujete čredo jelenov, ki jih lahko tudi nahranite in pobožate.

Več

VELENJE UNDERGROUND Edinstveno večerno doživetje

Vrhunska kulinarika 160 m pod površjem zemlje – Štajgerjeva južna nagrajenih kuharskih mojstrov (chefov) – Spust z najstarejšim dvigalom in vožnja s podzemnim vlakom
Želim izvedeti več

Namestitve

Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Terme Topolšica

Privoščite si oddih v srcu narave. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v brezskrbnih sončnih dneh in aktivno raziskujte slikovito okolico. Doživite nepozabno izkušnjo v Termah Topolšica. Zaupajte modrosti narave.

Več
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Hotel Golte

Turistično-rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste znova zaželeli.

Več
Mladinski hotel Velenje

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Hostel Šmartno ob Paki

Hostel Šmartno ob Paki stoji v zavetju Gore Oljke (733m) in je zlahka dostopen z vseh urbanih središč.

Več
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.