Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Turistični forum Šaleške doline

Zavod za turizem Šaleške doline pripravlja Turistični forum Šaleške doline, ki bo potekal 25. maja 2023, med 9.30 in 15.00 v Vili Bianca v Velenju. Izbrani gostje bodo predstavili aktualne projekte na področju trajnostnega razvoja turizma v Šaleški dolini.

Z različnimi deležniki pa bomo razpravljali o priložnostih, ki jih prinaša eden od večjih festivalskih dogodkov v Sloveniji – MetalDays.

Na Šaleškem je turizem rastoča gospodarska panoga, ki vse več različnim deležnikom v naši regiji prinaša nove priložnosti. S povezovanjem in sodelovanjem jih lahko čvrsto zgrabimo in trajnostno razvijamo destinacijo. Zato vas vabimo, da skupaj uresničujemo lani sprejeto Strategijo razvoja in trženja turizma v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj za obdobje 2022–2027. Ta nas namreč usmerja na skupno pot k istemu cilju – postati najbolj družinam prijazna destinacija v Sloveniji. Da bi uresničili to vizijo, pa se moramo vsi turistični deležniki povezati in sodelovati pri razvoju turistične ponudbe Šaleške doline. Verjamemo, da bomo le skupaj uspešno rastli, krepili avtentičnost in višali kakovost naše destinacije.

Gostja foruma bo med drugimi Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Predstavila bo ključne usmeritve in aktivnosti slovenskega turizma, ki so pomembne za razvoj turistične industrije v Šaleški dolini in širše. Prisotne bosta nagovorila tudi župana obeh mest na destinaciji – župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Šoštanj Boris Goličnik, ki bosta predstavila nekaj ključnih lokalnih projektov na področju turizma.

V okviru foruma bo potekala tudi okrogla miza na temo priložnosti in izzivov festivala MetalDays, ki bo letos potekal v Velenju med 30. julijem in 5. avgustom. Festival MetalDays je ena od največjih in najbolj priljubljenih glasbenih prireditev v Sloveniji ter se uvršča med najbolj pomembne družabne dogodke pripadnikov metal subkulture v Evropi. Festival slovi po edinstveni izkušnji, trajnostni naravnanosti in raznolikem programu, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev z različnih koncev sveta. Na forumu boste spoznali festival iz vseh zornih kotov. Skupaj bomo raziskali, kako lahko ponudniki turističnih storitev  v Šaleški dolini še bolj izkoristimo potencial tako velikega in priljubljenega festivala. Pogovarjali se bomo z organizatorji festivala, predstavniki lokalne skupnosti, prebivalko Tolmina in lokalnim poznavalcem metal subkulture.

Dogodek bo moderirala Marjana Grčman,  novinarka in voditeljica, ki je znana po svojem poznavanju turizma in navdušenju nad lepotami Slovenije.

Turistični forum Šaleške doline je odlična priložnost za izmenjavo idej, povezovanje in mreženje z drugimi deležniki, ki delujejo na področju turizma na naši destinaciji in v okolici.

PROGRAM DOGODKA:

Obvezne prijave preko na e-naslova turizem@velenje.si ali telefona 03/896 17 15 do petka, 19. maja, do 12.00.

Verjamemo, da lahko skupaj ustvarimo trajnostno in uspešno turistično prihodnost za Šaleško dolino. Vaša podpora nam veliko pomeni, zato prijazno vabljeni na Turistični forum Šaleške doline. Spremljajte nas na spletni strani visitsaleska.si in na družbenih omrežjih @visitsaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska