Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

1.Turistični forum Šaleške doline (Velenje, 25. maj 2023)

Danes je v Vili Bianca v Velenju potekal 1. Turistični forum Šaleške doline v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline. Program je vključeval nagovore oz. predstavitve 12 govorcev, dogodka pa se je udeležilo več kot 100 deležnikov. Govorci so predstavili aktualne projekte na področju trajnostnega razvoja turizma v Šaleški dolini. Posebno pozornost smo namenili festivalu MetalDays, ki bo potekal v Velenju na Visti – parku z razgledom med 30. julijem in 5. avgustom. Z različnimi deležniki smo razpravljali o priložnostih, ki jih prinaša eden od večjih festivalskih dogodkov v Sloveniji.

Na Šaleškem je turizem rastoča gospodarska panoga, ki vse več različnim deležnikom v naši regiji prinaša nove priložnosti. S povezovanjem in sodelovanjem jih lahko zgrabimo in trajnostno razvijamo destinacijo. Vse deležnike vabimo, da skupaj uresničujemo lani sprejeto Strategijo razvoja in trženja turizma v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj za obdobje 2022–2027. Ta nas namreč usmerja na skupno pot k istemu cilju – postati najbolj družinam prijazna destinacija v Sloveniji. Da bi uresničili to vizijo, pa se moramo vsi turistični deležniki povezati in sodelovati pri razvoju turistične ponudbe Šaleške doline. Verjamemo, da bomo le skupaj uspešno rastli, krepili avtentičnost in višali kakovost naše destinacije.

Gostja foruma je bila med drugimi tudi Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Predstavila je ključne usmeritve in aktivnosti slovenskega turizma, ki so pomembne za razvoj turistične industrije v Šaleški dolini in širše. Prisotne sta nagovorila tudi župana obeh mest na destinaciji – župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Šoštanj Boris Goličnik, ki sta predstavila nekaj ključnih lokalnih projektov na področju turizma. Aktualne projekte je predstavila še Karla Sitar, vodja Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje na Mestni občini Velenje.

V okviru foruma je potekala tudi okrogla miza na temo priložnosti in izzivov festivala MetalDays. Festival MetalDays je ena od največjih in najbolj priljubljenih glasbenih prireditev v Sloveniji ter se uvršča med najbolj pomembne družabne dogodke pripadnikov metal subkulture v Evropi. Festival slovi po edinstveni izkušnji, trajnostni naravnanosti in raznolikem programu, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev z različnih koncev sveta. Skupaj smo raziskali, kako lahko ponudniki turističnih storitev v Šaleški dolini še bolj izkoristimo potencial tako velikega in priljubljenega festivala. Pogovarjali smo se z organizatorji festivala, predstavniki lokalne skupnosti, prebivalko Tolmina in lokalnim poznavalcem metal subkulture.

Dogodek je moderirala Marjana Grčman, novinarka in voditeljica, ki je znana po svojem poznavanju turizma in navdušenju nad lepotami Slovenije.

Turistični forum Šaleške doline je predstavljal odlično priložnost za izmenjavo idej, povezovanje in mreženje z drugimi deležniki, ki delujejo na področju turizma na naši destinaciji in v okolici.

Med odmori so udeleženci lahko okušali lokalne dobrote na »Šaleški ulici lokalnih dobrot«. Na njej so s svojimi izdelki sodelovali lokalni ponudniki: Turistična kmetija Karničnik, Kmetija Borovnik, Kmetija Napotnik, Restavracija Camp Velenje, Turistična kmetija Apat in Bistro Bianca.

Za pijačo so poskrbeli: Špančeva zidanica, Klet Kugler, Vinotoč Primožič, Alojz Slemenšek, Kmetija Pr’Kranj’k in Loko Loko, Blue Hill, Wunder Beach bar, Babave, Gorenje Gostinstvo in Šaleška pivovarna Skubeer Brewing.

S sladicami pa so nas razvajali: Eko kmetija Potočnik Poprask, Šili testenine in Kmetijska zadruga Šaleška dolina, Sadjarstvo Turn (jabolka).

Za pogostitev po dogodku je poskrbel Catering Gorenje gostinstva.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska