Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

10 razlogov zakaj v Šaleško dolino v letu 2024

Šaleška dolina, izjemna destinacija v Sloveniji, ponuja obiskovalcem široko paleto doživetij. Je čudovita regija, ki navdušuje s svojo bogato kulturno in naravno dediščino ter številnimi edinstvenimi doživetji.

Šaleška dolina bo navdušila tako mlado kot starejšo generacijo skozi celotno leto. V bogati paleti aktivnosti, boste zagotovo našli nekaj zase. V svoji pestri ponudbi zajema vse od naravnih lepot, zgodovine, športa do različnih festivalov.

Podrobneje vam predstavljamo 10 namigov, kateri bodo zagotovo pritegnili vašo pozornost:

Bogata kulturna in naravna dediščina

Najprej se ustavite in naužijte naravnih lepot. Šaleška dolina je dom številnim zgodovinskim znamenitostim in naravnim čudesom. Raziskovanje gradov, muzejev in parkov razkriva bogato zgodovinsko zapuščino te regije. Obdana z zelenjem in jezeri je pravi biser v dolini.

Najboljše naravno kopališče v Sloveniji – Velenjska plaža

Velenjska plaža ponuja idilično okolje za sprostitev in zabavo obkroženo z naravo. Lahko plavate, supate ali jadrate. Priljubljena destinacija za družine, pare in ljubitelje naravnega okolja, ki že 6. let zapored ponosno nosi naziv najboljšega naravnega kopališča.

Festival Metal Days

Za ljubitelje heavy metala je festival Metal Days vrhunski, večdnevni dogodek, ki v Velenje vsako leto privabi množice obiskovalcev iz celega sveta, ki uživajo v glasbi, kampiranju in nepozabni festivalski izkušnji.

Velenje Underground – 5* doživetje 160 metrov pod zemljo

Bogato doživetje, ki prepleta kulinariko in rudarsko ozadje doline, spremlja tradicionalni skok čez kožo, vrhunska kulinarika, vožnja z vlakcem in spust v rudnik z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji. Skrivnostno podzemlje Velenja ponuja edinstveno doživetje, kjer obiskovalci lahko raziskujejo podzemni rudnik, ki predstavlja zgodovino pridobivanja premoga in njegov vpliv na mesto.

Kolesarstvo

Šaleška dolina je idealna destinacija za ljubitelje kolesarjenja. Raznoliki tereni in številne kolesarske poti privabljajo tako začetnike kot izkušene kolesarje. Če svojega kolesa nimate, je občina Velenje poskrbela, da si kolo za izlet lahko izposodite preko sistema izposoje koles Bicy.

Pikin festival

Pikin festival je prireditev, ki je namenjena otrokom in družinam ter ponuja pester nabor zabavnih in poučnih aktivnosti. Pika že 35. let razveseljuje otroke iz cele Slovenije s svojim dogodivščinami. Festival poteka septembra, otrokom pa ponuja zabavne animacije, delavnice, različne koncerte in otroške predstave.

Edina destinacija s tremi doživetji z znakom Slovenia Unique Experience

Regija se lahko pohvali z tremi edinstvenimi doživetji, priznanimi z znakom Slovenia Unique Experience, kar zagotavlja nepozabne trenutke za obiskovalce.

Zanimivo izkušnjo lahko pridobite pri odkrivanje Skrivnosti potopljenih vasi. Z ladjico vas preko jezera popeljejo do kraja, kjer boste s pomočjo virtualnega potopa dobili vpogled, kako je pridobivanje premoga s časom spremenilo dolino in z izkopavanjem pogreznilo nekdanje vasice(Škale, Preloge), kjer sedaj valovi jezero.

Zanimiva turistična vodenja

Natančna in zanimiva vodenja po regiji omogočajo obiskovalcem, da odkrijejo skrite kotičke in podrobnosti, ki naredijo obisk še bolj poseben. Vabijo tudi malce višji hribi v okolici, kot naprimer Smrekovec ali Uršlja gora.

Čarobnost podeželja

Podeželski del Šaleške doline navdušuje s svojo avtentičnostjo, mirnimi krajinskimi razgledi in tradicionalnim življenjem. Krajina ni zgolj čudovita na pogled, temveč ponuja tudi rodovitno zemljo, ki omogoča lastno pridelavo raznovrstnih domačih pridelkov. Te pridelke je mogoče ob koncu tedna kupiti v središču mesta.

Velenje – zeleno mesto (Green Leaf Award, Slovenia Green Destination Gold)

Velenje je prejelo priznanje Green Leaf Award in Slovenia Green Destination Gold, kar potrjuje prizadevanja mesta za nenehni trajnostni razvoj in ohranjanje okolja.

Zaradi bogate ponudbe in edinstvenih doživetij, je Šaleška dolina v letu 2024 absolutno ena najbolj privlačnih destinacij za obisk v Sloveniji. Prepustite se čarom regije in doživite nepozabno popotovanje v srcu Slovenije.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska