V letu 2021 Slovenija dobiva naziv Slovenija Evropska gastronomska regija in veseli smo, da je Turistična zveza Slovenije letos zastavila temo »MOJ KRAJ MOJ CHEF«.
V okviru tega projekta so se na ŠCV, Šoli za storitvene dejavnosti odločili, da skupaj s šefi našega kraja raziščejo gastronomsko dediščino Šaleške doline, obogatijo Pikin festival mesta Velenja z gastronomsko potjo, iz starih receptur in lokalno pridelanih živil so pripravili zanimive jedi, Pikin pogrinjek, kotičke ustvarjanj, zeliščni kotiček in še druge zanimive aktivnosti, ki bodo popestrile in dopolnile že izjemno uspešen Pikin festival .
Gastronomija je področje, kjer lahko kreiramo in ustvarjamo in pomembno je, da se zavedamo, da je zelo pomemben partner turizmu in da le skupaj lahko dajeta petzvezdično doživetje za naše goste.
Vabljeni k branju njihove naloge, vpogledu v recepture zanimivih tradicionalnih slovenskih modificiranih jedi in ogledu kratkega filma, ki so ga v sklopu tega projekta pripravili.
Seznam članov tekmovalne ekipe:
- Maša Petkovnik, 4. GTT
- Neli Poličnik, 4. GTT
- Martina Pušnik 1. GA
- Nino Kranjc 1. GH
- Sara Klančnik 3. GH
- Saša Miklavžina 1. GH
- Ana Bertelovič 1. GH
- Patricija Podvratnik 1. GH
Mentorici:
Simona Pompe, dipl. ekon, svetnica,
Vinska svetovalka/ sommelier, avtorica priročnika »Čarobni svet serviet«
Marijana Novak, predmetni učitelj biologije in gospodinjstva, svetnica