Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

17. Strateški forum na Bledu

Predstavnici Zavoda za turizem Šaleške doline sta se v torek, 30. avgusta udeležili 17. strateškega foruma na Bledu.

Gre za vodilno mednarodno konferenco v srednji in jugovzhodni Evropi, ki ponuja platformo za izražanje in primerjanje mnenj o sodobni družbi in njeni prihodnosti.

Letošnji turistični panel je potekal pod naslovom: ‘Nestabilnost kot edina konstanta’. Na dogodku so bili prisotni predstavniki krovnih mednarodnih institucij s področja turizma.

Živimo v negotovih in nestabilnih časih. Svetovni red, ki je temeljil na splošno sprejetih pravilih, je praktično izginil, z rusko agresijo na Ukrajino pa so propadli tudi preostali postulati mednarodnega in humanitarnega prava. Obstoječi sistemi globalnega upravljanja na področjih varnosti, miru, okolja, energije in gospodarstva se krhajo. Na pravilih temelječi red je na točki zloma. Kako se bomo spopadli s številnimi globalnimi izzivi in kako bomo sodelovali v prihodnosti? Začenja se novo obdobje geopolitike. Na panelu o turizmu so bili obravnavani trajni učinki gospodarske nestabilnosti, geopolitičnih nemirov in naraščajočih življenjskih stroškov ter močna želja potrošnikov po okolju prijaznih izbirah na potovalno industrijo v Evropi in po svetu.

Več informacij

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska