Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Kunigunda srcali po vseh kotičkih mesta

Kunigunda tudi letos ni pozabila na najmlajše in pod okriljem platforme konS organizirala delavnico DIY budilka, kjer so se po uvodni predstavitvi lotili dela, naučili o varnem delu z orodjem, o sončnih celicah in bioritmu. Delavnica je bila poučna in kooperativna, saj so izvajalci spodbujali otroke, da so si med sabo pomagali.

Sledilo je odprtje razstave Wecenzija v toaletnih prostorih mladinskega kulturnega kluba eMCe plac, anonimnega umetnika Mirka Toaletka, ki je v javnosti pritegnil pozornost s svojim Instagram profilom, kjer objavlja slike ljubljanskih stranišč.


Foto: Ana Tepeš

Zvečer so se približali italijanski meji, kjer so alternativen glasbeni utrip najprej pospešili jazzcore septet Koromač iz Vrtojbe. Igrajo groovy melodije in imajo eklektično energijo, ki zaobjame različne žanre in se sliši res dobro. Zadnji ta večer na odru etno band Bakalina Velika, ki so svojo glasbeno pustolovščino tudi pričeli na zahodu, visoko v hribih nad Tolminom, v naselju Čadrg. V šestčlanski zasedbi so z eksperimentalnimi zvoki ustvarili mistično ozračje in obiskovalce popeljali na sprehod skozi tolminske pragozdove, mimo skrivnostih gora, temnih jam vse do rečnega zrcala vsega, kar je bilo, kar je in kar še pride.

Zakaj “SRCALO”?

“Zaščitni znak festivala je srce. Srce je ritmično utripajoči organ, ki poganja naš stroj, je motor življenja in simbol ljubezni. Ponazarja to, da je vse, kar je narejeno na Kunigundi, narejeno s srcem!” so zapisali organizatorji, ki se v teh časih trudijo dati prostor kulturi, da ta zopet zaživi pa čeprav z omejitvami in ob upoštevanju vseh ukrepov.

Tema letošnjega 24. festivala mladih kultur Kunigunda pa je Kdo smo, ko si nastavimo ogledalo? Ob združitvi besede srce in zrcalo nastane SRCALO.

Vabljeni, da se med 20.8 in 28.8 zazrete v “srcalo” družbe! Program in več informaciji najdete s klikom TUKAJ.

 

Kunigunda napoveduje za danes in jutri:

Sreda, 25. 8. 2021

Land art: Alja Krofl – Mama Narava
16.00 / LETNI KINO

Alja Krofl s povabljenimi umetniki

Delo domače umetnice Alje Krofl je zamišljen kot odprti atelje v naravnem okolju. Skulptura je eksperimentalen projekt, kip, ki raste in zeleni, naravni cikel pa poskrbi za transformacijo.

Projekt je zasnovan iz čutnih vzgibov, ki jih doživljamo, ko ustvarjamo in se igramo z naravo, ko se podamo v svet umetnosti. Ideja se porodi v sanjah, v svetu kolektivnega nezavednega, tam kjer se vsi srečamo in kjer skupno sanjamo. Tam spoznaš bistvo biti, spoznaš zakonitosti naravnega reda, tam se naučiš gledati naravo in čutiti z njo, utripati v enakem ritmu, v ritmu narave, v naravnem ritmu.

Poleti bo na brežini Škalskega jezera zrastla nova zelena skulptura, Mama narava.

Okrogla miza:

Lokalni program kulture za obdobje 2021–2027
18.00 / LETNI KINO

V Mestni občini Velenje se v tem letu pripravlja Lokalni program kulture za obdobje 2021–2027. Z aktivnim in tvornim sodelovanjem vseh deležnikov snujejo in udejanjajo nadaljnji napredek celotne velenjske kulturne krajine in vsakega njenega segmenta.

Pogovarjali se bomo z snovalci, kulturniki in delavci v kulturi, povezovala pa jo bo Tina Felicijan iz Besedilnega ateljeja.

Četrtek, 26. 8. 2021

Kreativna reuse delavnica:
S kolaži se pokaži
17.00 / ZELENICA NA TITOVEM TRGU

Z odgovornim ravnanjem naredimo veliko dobrega zase in za naš celotni svet. Ker želimo opozoriti na prekomerno potrošnjo, ki onesnaževalno vpliva na okolje, smo pripravili delavnico, v kateri bomo iz odpadnega papirja ustvarjali skupne kolaže velikega formata. Vsak kolaž bo s svojim sporočilom doprinesel delček v mozaik ozaveščanja in pripomogel k ustvarjanju boljšega sveta.

Koncert: 3tone, JUT
20.00 / LETNI KINO
JU T

Skupina treh glasbenikov prihaja iz Koroške, natančneje iz Slovenj Gradca. Ustvarjajo avtorsko zvrst rock glasbe. Pristaši melodičnih ritmov in navdušenci nad različnimi glasbenimi pristopi. Smatrajo, da je glasba internacionalna in na mestu za vsakogar, ki si želi prisluhniti melodijam in ritmom, ki so gonilna sila.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.