Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Izlet članov O ZVVS Murska Sobota

V soboto, dne 04.09.2021, so se člani O ZVVS Murska Sobota v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti mestu Velenje, kjer so izvedli celodnevno ekskurzijo. Najprej so se odpravili v Spominski center 1991, kjer so jih sprejeli Vinko Mihelak kustos v Muzeju Velenje, s strani O ZVVS Velenje pa član predsedstva Miran Ahtik in častni predsednik Alojz Slavko Hudarin. Predstavili so jim delovanje muzeja in orisali dogodke, ki so se dogajali v teh krajih leta 1991.

Med predstavitvijo se jim je pridružila še predsednica združenja borcev za vrednote NOB Velenje Andreja Katič, ki je v pozdravnem govoru poudarila pomen domoljublja in spoštovanja pretekle in polpretekle zgodovine. Po projekciji filma so si še ogledali razstavljene eksponate v muzeju.

Po ogledu muzeja se jim je pridružila še lokalna vodička Tina Felicijan, ki jim je skozi cel dan nudila strokovno in logistično vodenje po Velenju po programu ki ga je pripravil Zavod za turizem Šaleške doline.

Pot so nato nadaljevali do Muzeja Premogovništva Slovenije, kjer so doživeli podzemno pustolovščino. Nato je sledil sprehod skozi vrtičkarsko naselje Kunta – Kinte do Viste -parka z razgledom in mimo Velenjske plaže vse do restavracije Bistro Bianca, kjer so imeli kosilo. Po kosilu so v starem mestnem jedru opravili še ogled Hiše mineralov in pot nadaljevali do Topolšice, kjer so si ogledali spominsko sobo Nemške kapitulacije, ki prikazuje dogodke o zadnjih dnevih druge svetovne vojne na Slovenskih tleh.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska