Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

23. aprila se bomo v Šaleški dolini oblekli v rabljena oblačila

Zavod za turizem Šaleške doline je pristopil k akciji Ekologov brez meja – Dan v rabljenih oblačilih, ki letos poteka že tretje leto zapored.

Ponovna uporaba oblačil rešuje več izzivov sodobne družbe – hiperprodukcijo, hiperpotrošnjo in ‘hiperodlaganje’. Po naših izkušnjah se jim najlažje zoperstavimo z zgledom, od tod tudi zamisel in potreba po Dnevu v rabljenih oblačilih. Ta dan je odlična priložnost, da trajnostno ravnanje prenesemo tudi na svoje uporabnike. Zavod za turizem Šaleške doline sicer sledi zeleni zgodbi in strateško razvija trajnostni turizem, ki odraža naš trajnostni pristop in odgovornost do okolja. Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo, da deluje po trajnostnih načelih in je predano nenehnim zelenim izboljšavam.

23. aprila zato oblecite rabljena oblačila in z zgledom na družbenih omrežjih k ponovni uporabi spodbudite tudi svoje bližnje. Fotografirajte se v oblačilih iz druge roke, tistih, ki vam jih je dala babica ali pa posezite po stylingu iz recikliranih kosov. Fotografirajte se z napisom Dan v rabljenih oblačilih in objavi dodajte #DanVRabljenihOblačilih.

Raziskava Obleka naredi človeka je razkrila, da delež prodanih oblačil iz druge roke znaša manj kot 1 %, še redkeje pa se v Sloveniji poslužujemo izposoj. Po drugi strani pa letno v povprečju vsak od nas zavrže 12 kg oblačil.

Za Ekologe brez meja, Pravično trgovino Slovenija, Focus, društvo za sonaraven razvoj in Zavod za turizem Šaleške doline je bil to jasen signal, da moramo spodbuditi in približati ponovno uporabo.

Odprite srce zelenim navadam:

  • za zelene namige in predloge obiščite spletno stran visitsaleska.si,
  • obiščite Dijaško Trgovino Modno podstrešje v Velenju, ki deluje v okviru Šole za storitvene dejavnosti Velenje,
  • obiščite spletno stran Manj je več, ki zagovarja več kakovosti, več prihrankov in manj odpadkov.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska