Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vzemi si čas za edinstvena doživetja v Šaleški dolini. Moja Slovenija

Že poznate Edinstvena doživetja Slovenije? Ali veste, da je Šaleška dolina edina destinacija v Sloveniji, ki ima v zbirki Slovenia Unique Experience kar tri 5-zvezdična doživetja? Z vami jih bo odkrival Prvi program Radia Slovenija, ki se nacionalni kampanji Vzemi si čas. Moja Slovenija že od samega začetka pridružuje partnersko. Vabljeni k spremljanju nove edicije reportaž naPOTki in k sodelovanju v nagradni igri.

Turistični produkt Potopljene vasi je bil oktobra 2023 v Talinu uvrščen tudi med 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu, sedaj pa je nominiran za nagrado Story Awards 2024 at ITB Berlin 2024 v kategoriji ‘Kultura in tradicija’!

 

naPOTKi 

Kampanji Moja Slovenija se partnersko že od samega začetka pridružuje Prvi program Radia SlovenianaPOTki so radijske reportaže, ki jih slišite vsako nedeljo ob 6.45 na Prvem programu Radia Slovenija. Novinarji obiskujejo različne kraje, zanimive posameznike ter lokalne posebnosti. Oddaja beleži že več kot 170 epizod in je ena izmed najbolj priljubljenih vsebin med poslušalci jutranjega programa.

Z januarjem 2024 naPOTki vstopajo v 15. sezono v katerih bodo v 13 zaporednih tednih predstavili doživetja Slovenske turistične organizacije z oznako Edinstvena doživetja Slovenije oziroma Slovenia Unique Experiences (SUE).

Preveri več

Okušanje penine Untouched by light je le eno od 26 doživetij SUE in je tudi prejemnik priznanja Sejalec 2023. S kratko reportažo Radio Prvi napoveduje 15. sezono naPOTkov, v kateri bodo do konca marca odkrivali doživetja po Sloveniji.

Poslušaj napovednik

Nagradna igra

Vsaki reportaži je dodana tudi tedenska nagradna igra (sreda ob 6.45). Kratkemu povzetku reportaže sledi (tematsko) nagradno vprašanje, ki tedenskemu nagrajencu prinese tudi uvrstitev za žreb za glavno nagrado ob koncu sezone. Tedenske praktične nagrade podarja STO, glavno nagrado – Doživetje Mojster Plečnik za dve osebi – ki jo podarja Turizem Ljubljana, pa podelijo ob koncu sezone (finalno žrebanje 3. aprila)

 

Ne pozabite se naročiti tudi na podkast oddaje naPOTki, ki ga najdete v mobilni aplikaciji.

Serijo oddaj so napovedali 3. januarja tudi v rubriki Radiosfera. Pod značko Edinstvena doživetja Slovenije so zbrani turistični produkti, za katere Slovenska turistična organizacija jamči za njihovo kakovost. Slednja namreč vsako leto obnovi razpis in preveri, če prijavitelji izpolnjujejo vseh 10 zahtevanih kriterijev. Med letošnjimi 26 izbranimi med drugim najdemo degustacijo penine v temi, vožnjo s kajaki po podzemlju Pece, skrivnosti potopljenih vasi, lahko se opravimo po poteh Mojstra Plečnika in druge. Sogovornica v prispevku je Martina Gojkošek, vodja korporativnega komuniciranja na STO. Vabljeni k puslušanju prispevka.

Prispevek

Na pristajalni strani kampanje Vzemi si čas. Moja Slovenija. poiščite ideje za naslednji izlet ali počitnice v Sloveniji in sicer za aktivna doživetja v objemu neokrnjene narave, mestni oddih, podčrtan s kulturo, sproščujoče počitnice v termah ali gastronomska razvajanja z lokalnimi okusi. Na strani najdete tudi TOP doživetja turističnih destinacij in zgodbe iz Slovenije. Za rezervacijo je trenutno na voljo okoli 70 turističnih paketov različnih ponudnikov širom Slovenije.

Delite doživetja na družbenih omrežjih s ključnikoma #mojaslovenija in #IfeelsLOVEnia. 

Povzeto po: slovenia.info

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska