Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

7. mednarodna konferenca ŠOLA & MUZEJI 2024

Udeleženci mednarodne konference, dobrodošli v Šaleški dolini, dobrodošli v Vili Bianca.
Konferenca se je začela že včeraj, nadaljuje pa se tudi danes. Osredotočeni smo na deljenje in razpravo o učinkovitih metodah za pripravo otrok iz vrtcev in šol na obiske muzejev in galerij. Cilj dogodka je razvijati in krepiti sinergije med vzgojno-izobraževalnimi ustanovami ter kulturnimi institucijami. Ta interakcija spodbuja tudi kulturni turizem, saj vabi mlade in njihove družine, da odkrivajo in cenijo kulturo ter umetnost na destinaciji.
Veseli nas, da lahko predstavimo kulturno dediščino in naravne znamenitosti naše regije. Kljub natrpanemu urniku konference bodo udeleženci imeli več priložnost za spoznavanje Šaleške doline.
Danes nas je razveselilo sončno vreme, ki je kot nalašč za obisk mestnih znamenitosti in okoliških obronkov.
Konferenco organizira Educa izobraževanje skupaj z Muzejem Velenje, Oddelkom za izobraževanje učiteljev in vzgojiteljev Sveučilišta v Zadru in Sekcijo muzejskih pedagogov pri Muzejskem društvu Srbije. Pokrovitelj konference je Mestna občina Velenje. Kot del nacionalne strategije smo tudi na Zavodu za turizem Šaleške dolini zavezani k promociji destinacije skozi kulturo in umetnost, ki sta ključni temi pri mednarodni promociji naše države.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska