Rezervacija

Rezerviraj počitnice

8. slovenski festival kamišibaj gledališča in dve novi razstavi Muzeja Velenje

V atriju Velenjskega gradu bo od 4. do 6. septembra potekal 8. slovenski festival kamišibaj gledališča. V Podhodu Pesje je na ogled nova razstava Muzeja Velenje z naslovom Kopališča v Šaleški dolini, v galeriji F-bunker pa so 28. avgusta odprli razstavo domačih ustvarjalcev z naslovom Subjektivno skozi objektiv.

V Muzeju Velenje so veseli, da lahko obiskovalce te dni povabijo na ogled dveh novih razstav, hkrati pa pestro razstavno dogajanje napovedujejo tudi za preostanek septembra, ko bodo, kot je to že običajno, z razstavno dejavnostjo v Muzeju Velenje zaznamovali tudi občinska praznika občin Velenje in Šoštanj.

Od petka, 28. avgusta, je v Galeriji F-bunker na ogled nova razstava domačih ustvarjalcev. Do 24. septembra si tako lahko ogledate fotografije Marjana Klepca, Roberta Klančnika, Gorana Petraševića, Jureta Kravanje in Črta Valenčaka, ki razstavljajo pod naslovom Subjektivno skozi objektiv.

Konec prejšnjega tedna je Muzej Velenje postavil tudi novo razstavo v razstavišču Podhod Pesje, kjer bo vse do naslednjega poletja na ogled razstava Kopališča v Šaleški dolini. Če boste sprehod okoli Velenjskega jezera podaljšali do Podhoda Pesje, se boste lahko sprehodili tudi skozi zgodovino kopališč v Šaleški dolini. Videli boste, kje so se Velenjčani in Šoštanjčani kopali v Paki, kako so se razvijale Terme Topolšica, kakšen je bil Mali Bled ob Škalskem jezeru, kako priljubljena sta bila šoštanjski in velenjski bazen, katero je bilo prvo in katero drugo velenjsko Turistično jezero ter seveda tudi, od kdaj ima Velenje svojo plažo. Avtorica razstave je kustosinja Muzeja Velenje Alma Javornik.

Prejšnji teden, 27. in 28. avgusta, so se uspešno zaključili 9. šoštanjski poletni filmski večeri. Obiskovalci so skladno z omejitvami štirikrat napolnili Kulturni dom Šoštanj ter si ogledali bogat program sveže filmske produkcije, ki je odstrla delček preteklosti in sedanjosti Šaleške doline. Za vse tiste, ki se filmskih večerov zaradi omejenega števila obiskovalcev niso mogli udeležiti, Muzej Velenje septembra pripravlja ponovitvi programa. V zunanjem razstavišču Muzeja usnjarstva na Slovenskem bodo 17. in 24. septembra vse filme, prikazane na 9. šoštanjskih filmskih večerih, ponovno predvajali. Vabljeni k obisku Domoznanskega kina na prostem!

V atrij Velenjskega gradu pa ta teden prihaja 8. slovenski festival kamišibaj gledališča. Od petka, 4. septembra do nedelje, 6. septembra, se bo zvrstilo kar 30 kamišibaj predstav za otroke in odrasle ter tudi nekaj drugih festivalskih dogodkov. Velenjski grad bodo obiskali kamišibaj ustvarjalci iz vse Slovenije. Vabljeni, da jim prisluhnete!


Program 8. slovenskega festivala kamišibaj gledališča:

Petek, 4. september

18.00 – Moj (prvi) kamišibaj, delavnica za otroke in odrasle.

18. 45 – Predstavitev knjige Iva Stropnika, Dudovo drevo in Drevo babilon

 

Sobota, 5. september

10.30 – program za otroke
18.00 –  program za otroke
21.00 – program za odrasle

 

 Nedelja, 6. september

10.30 – okrogla miza z naslovom Kamišibaj kot analogni medij v digitalnem svetu

12.00 – podelitev nagrad in Zlatega kamišibaja 2020

Prisrčno povabljeni v Muzej Velenje!

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.