Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo

Na kmetiji Tuševo pripravijo odlične pogrinjke za zaključene družbe in jih razvajajo v odlični domači hrani: gobovi juhi, jabolčnem zavitku, domačem kruhu in ajdovih žgancih.

Turistična kmetija Tuševo

Lopatnik 11
SI – 3320 Velenje

T: 03 123 45 67
M: 041 636 613

E: tusevo@siol.net

Turistična kmetija Tuševo leži na samem, sredi gozda, obdana s travniki in pašniki ter lepim razgledom na Šaleško dolino. Kmetija leži na nadmorski višini 618 m in je velika 10 ha. Na kmetiji živi mlada petčlanska družina.

Na magistralni cesti Velenje – Celje pri odcepu za Vinsko Goro zavijete z glavne ceste. Ko po hribu navzgor prispete do cerkve sv. Janeza, zavijete levo v hrib, nato pa vozite pribl. 4 km do konca asfaltne ceste.

Člani družine radi pojejo, z veseljem pa zaigrajo tudi na harmoniko ali/in kontrabas. Od tod je odlična izhodiščna točka za pot na Kozjak, v Vinsko Goro ali Dobrno, ki je oddaljena 10 km. Z avtomobilom se lahko v 15 minutah odpeljete do Term Dobrna ali Term Topolšica, ki so oddaljene dobrih 20 minut. Urejeno igrišče za tenis je od kmetije oddaljeno le dobrih deset minut. Poleti je gostom na voljo klimatizirana jedilnica in senčna terasa, pozimi pa jih povabijo k topli krušni peči.

Gobova juha je ponos gospodinje, ki rada goste razvaja še z jabolčnim zavitkom, domačim kruhom in ajdovimi žganci. Na kmetiji nudijo poleg odličnega domačega kruha tudi sok, jabolčnik in borovničevec. Na kmetiji Tuševo pripravijo odlične pogrinjke za zaključene družbe in jih razvajajo v odlični domači hrani.

Obratovanje:  1. 1. – 31. 12.

Sobe: 2/2,1/3, 2/4

Število sedežev: 60; Možen dostop z avtobusom.

Povpraševanje

#VisitSaleska