Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vila Herberstein

Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Vila Herberstein

Kopališka cesta 1
SI – 3320 Velenje

T: 0597 90227

E:  info@vila-herberstein.si
W: http://vila-herberstein.si/

Mirno, domačno okolje, izšolano osebje in najodličnejša kulinarična ponudba  očarajo vsakega obiskovalca Vile Herberstein.  Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije.  Vila Herberstein zagotovo stoji na eni najlepših lokaciji v Velenju. Oddaljena je le slabih dvesto metrov od centra mesta, v neposredni bližini je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode. Park in terasa pred stavbo sta izjemno prijetna za druženje s prijatelji ob kavici in izvrstnih herbersteinskih sladicah. Vila je zaščitena kot objekt kulturne dediščine.

Čas tukaj teče počasneje in nočno šumenje v krošnjah stoletnih dreves prav vsakogar popelje v globok, miren spanec. Pravijo, da te počitek v vili pomladi. O tem govori tudi pravljica: v njej je Vila Herberstein skrivnostna hiša, ki tistemu, ki zna prisluhniti govorici zidov, v sanjah razkrije skrivnost časa.

Vila Herberstein ima sedem dvoposteljnih sob. Vse so stilno opremljene, hkrati pa je v njih vsa sodobna oprema: barvni TV, mini bar, lični sanitarni prostori. Vsi dosedanji gostje zagotavljajo, da je prenočevanje v vili mirno in prijetno, nenazadnje tudi zaradi pravljičnega okolja vile, ki stoji na griču nad mestom, ob robu gozda in v senci in miru stoletnih dreves.

Povpraševanje

#VisitSaleska