Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktivni namig: gremo v hribe!

Si želite vzeti čas samo zase in umiriti glavo? Potem bosta naslednja dva predloga za pobeg v naravo prava za vas, ki si želite v naravi nabrati novih moči.

ŠPIK

Špik je najbolj vzhodni vrh razmeroma dolgega grebena Paškega Kozjaka. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico je razgled le proti zahodu in severozahodu, kjer se lepo vidi vzhodni del Karavank in Savinjskih Alp. Na druge strani razgled ovira gozd. Zelo toplo priporočamo obisk Špika, ker lahko zraven na pot vzamete tudi majhne otroke, ki se lahko nosijo v nosilkah oz. sami, če že hodijo. Špik tako lahko obiščemo v vseh letnih časih, najbolj idealno pa je, če nam služi še vreme. Za takšen pohod priporočamo pohodno ali navadno športno opremo in kvalitetno obutev. Pot je najprej precej strma, ampak po približno 20 minutah hoje pridemo na cesto, kjer hitro zagledamo tam stoječo cerkev. 10 minut od cerkvice nas čaka destinacija – Špik. Iz Špika se nam razprostira krasen razgled na Velenjsko jezero, Uršljo goro, Raduho, Mozirske planine ter Savinjske Alpe.

Vir: Aktivna družina

 

URŠLJA GORA

Uršlja gora ali Plešivec je razgledna gora med Slovenj Gradcem in Črno na Koroškem. Na vrhu oziroma malo pod njim stoji cerkev Svete Uršule, ki je najvišje ležeča cerkev v Sloveniji. Na vrhu pa ne stoji samo cerkev ampak tudi prijeten planinski dom pred katerim je večje število klopi in miz. Od doma pa se lahko povzpnemo še na manj kot pet minut oddaljen vrh Uršlje gore na katerem stoji križ in razgledna plošča. Med domom in vrhom pa so postavljeni oddajniki, ki so vidni skoraj z vseh sosednjih vrhov. Uršlja gora je priljubljena izletniška točka tudi med kolesarji saj na vrh pripelje za promet zaprta gozdna cesta. Uršlja gora je podobno kot Špik primerna za družine z majhnimi otroki, le, da se obisk le te priporoča v dnevih, kjer tam ni snega in ledu. Tudi tukaj je dovolj navadna pohodniška oprema in dobra obutev. Z vrha Uršlje gore se raztezajo tako čudoviti razgledi, da ob njih uživajo tudi otroci. Opazujemo lahko mnoge Avstrijske in Slovenske vrhove ter kmalu dobimo ideje za nove poti.

Vir: Aktivna družina

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska