Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktivni namig: pot pod noge po Šaleški dolini

Brez idej kam na aktivne dogodivščine? Imamo namig za tiste, ki naravnost obožujejo aktivni vikend, hkrati pa je dober tudi za tiste, ki si želijo z družino v naravo.

 

PAŠKI KOZJAK

Pogorje Paški Kozjak leži v Mestni občini Velenje, med rekama Pako in Hudinjo. Precej poraščeno hribovje nudi mnogo lepo označenih poti, ki so primerne za krajše izlete z otroki in predvsem za pobeg v naravo in mir. Glavni vrhovi Paškega Kozjaka, dobrih 10 km dolgega, ozkega in zelo strmega apnenčastega pogorja, so znano razgledišče Špik – 1109 m, najvišji vrh Basališče – 1272 m in najvišji vrh Dobrne Štrukljev vrh 1227 m. Basališče je najvišja točka Paškega Kozjaka, drugi najvišji vrh pa je Špik, ki je v primerjavi z Basališčem bolj izrazit in nudi tudi lepši razgled. Oba vrhova sta primerna za izlete z otroki. Lahko se podate na vsak vrh posebej ali pa ju združite, saj je za oba vrhova možna ista izhodiščna točka, koča na Paškem Kozjaku.

Čas vzpona:

Basališče – odvisno od izbrane poti. Od Bio kmetije Magu do vrha je 1h, od Vitanja do vrha je 2,5h, od Doma na Paškem Kozjaku do vrha pa 2 h. Podrobnejši opis poti si poglejte na hribi.net.

Špik – od doma na Paškem Kozjaku do vrha je 30min hoje. Podrobnejši opis poti si poglejte na hribi.net.

Foto: Družinski pohod na Paški Kozjak | kamzmulcem

Foto: Družinski pohod na Paški Kozjak | kamzmulcem

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska