Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

PCT nujen za udeležbo na dogodkih in shodih. Skrajšana veljavnost testov, hitri testi od 23. avgusta plačljivi. Spremljajte stanje na italijanskem, nemškem in avstrijskem trgu.

Organizatorji morajo preverjati PCT pogoj na dogodkih in shodih, športnih tekmovanjih, žičničarskih napravah

Vlada je podaljšala veljavnost večine odlokov v povezavi s COVID-19 in v njih organizatorjem prireditev, shodov in športnih tekmovanj ter ponudnikom storitev in blaga na področju voznikov in vozil v Sloveniji in upravljavcem žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog, naložila preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT pri udeležencih. Med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez pogoja PCT je dodala čezmejne delovne migrante, ki živijo največ 10 kilometrov zračne razdalje od meje s sosednjo državo. Gre za začasno izjemo, ki bo v veljavi predvidoma do 15. avgusta 2021 oziroma najkasneje do 1. septembra 2021.

Skrajšana veljavnost HAT in PCR testov

Vlada je odločila, da bo od 23. avgusta za zaposlene v tistih dejavnostih, v katerih je za necepljene in tiste, ki covida-19 niso preboleli, obvezno testiranje, veljavnost testov krajša kot doslej.

Hitri testi bodo plačljivi, razen za izjeme

Sprejeta je Uredba o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, po kateri bodo hitri testi z 23. avgustom plačljivi. Uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 23. avgusta 2021. Hitri testi bodo tako plačljivi, razen za naslednje izjeme:

‒ osebe, ki lahko povzročijo širjenje COVID-19 s svojim delom ali ravnanjem v okolju, kjer obstaja neposredna nevarnost za širjenje, to so uporabniki zdravstvenih storitev, oskrbovanci socialno varstvenih zavodov, osebe v zavodih za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domovih, centrih za tujce, varnih hišah, azilnih domih, integracijskih hišah in kriznih centrih za otroke,

‒ osebe, ki se zaradi medicinskih razlogov ne smejo cepiti, kar se izkaže z zdravniškim potrdilom.

V šolah bodo še naprej izvajali samotestiranje s hitrim antigenskim testom  tako, da testirana oseba sama opravi odvzem brisa in odčita rezultat.

Opredeljena bo najvišja višina cene povračila HAGT testa. Kadar izvajalec programov opravlja teste HAGT za samoplačnike, cena storitve ne sme presegati 12 evrov.

Do digitalnega potrdila z aplikacijo zVEM

Aplikacijo zVEM omogoča, da si na telefon brezplačno naložite digitalno potrdilo, med drugim tudi Digitalno Covid potrdilo. Tako bomo kjerkoli na svetu imeli možnost dostopati do svoje digitalne zdravstvene kartoteke. Novo je, da bodo lahko starši naložili na svoj telefon tudi potrdila svojih otrok in drugih družinskih članov.

 

Več novic Slovenske turistične organizacije

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.