Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline, 31. 3. 2023

Aktualno iz sveta turizma Šaleške doline

PREDSTAVITEV ŠALEŠKE DOLINE NA SEJMU FREIZEITMESSE V CELOVCU

Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju s Hotelom Paka Velenje med 31. marcem in 2. aprilom predstavlja destinacijo na sejmu Freizeitmesse v Celovcu. 

Gre za enega najboljših spomladanskih sejmov v južni Avstriji, ki ga obišče okoli 47.000 obiskovalcev. Na sejmu se predstavlja 450 različnih razstavljavcev. Na tem sejmu dobite namige za preživljanje prostega časa v raznolikih počitniških in izletniških destinacijah.

Sejem je odprt med 9. in 18. uro. Cena vstopnice znaša 8 EUR.

Za podporo pri udeležbi na sejmu se najlepše zahvaljujemo Mestni občini Velenje, Hotelu Razgoršek, Muzeju premogovništva Slovenije in Muzeju Velenje.

 

SPOMLADANSKA PROMOCIJA V PODPORO LOKALNIM PONUDNIKOM

Zavod za turizem Šaleške doline nadaljuje s promocijskimi aktivnostmi ponudnikov podeželja Šaleške doline. »Pomlad na Šaleškem podeželju« obiskovalce nagovarja k odkrivanju skritih kotičkov Šaleške doline, degustaciji lokalnih dobrot in spoznavanju lokalnih zgodb in doživetij.

Več informacij

 

VELIKONOČNI LOV NA SVETILKO SKRIVNOSTI TRIPPSTORY VELENJE

7. april, ob 10. uri

Preizkusite se v interaktivni igri Trippstory Velenje in vstopite v svet skrivnostnega Velenja. Dvourna dogodivščina vas bo vodila skozi mnoge zanimive lokacije mesta, kjer se vam bodo odklepali starodavni izzivi. Te vam bo z namigi pomagala reševati Pika. Rešeni izzivi vam bodo razkrili lokacijo Svetilke skrivnosti. Ali vas zanima, kaj osvetljuje? Zaigraj Trippstory Velenje in ugotovi!

Zbirno mesto: Vila Bianca

Za vse informacije smo na voljo na tel. št. 03 896 17 15, vsak dan med 9. in 17. uro ali nam pišite na turizem@velenje.si.

Obvezne so predhodne rezervacije, vsaj dva dni pred vodenim ogledom.

 

MESTNA ZAKLADNICA

Mestna zakladnica je aplikacija, ki ti omogoča, da izbereš svoje doživetje in vstopiš v dogodivščino iskanja 50-ih zakladov doline.

Izbiraš lahko med aktivno avanturo, družinskim raziskovanjem, romantičnim doživetjem v dvoje ali pa se pustiš zapeljati skritim zakladom. V tem trenutku se Šaleška dolina spreminja v velikansko igralno ploščo, vi pa vstopate na pustolovščino. Na pot se lahko odpravite sami ali pa doživite Šaleško dolino s prijatelji, z ljubeznijo svojega življenja ali svojo družino. Vse kar potrebujete je pametni telefon in obilo dobre volje.

Več informacij

 

DRIVE IN KINO NA VISTI – PARKU Z RAZGLEDOM

12. maj 2023

Sezono dogodkov na Visti bomo otvorili tako, kot se spodobi – prvič v velenjski zgodovini si bomo na letošnjem 31. DMK-ju lahko iz udobja naših avtomobilov ogledali filmsko klasiko! Visto bomo preobrazili po vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let prejšnjega stoletja, ji dodali mamljivo ponudbo s hrano in pijačo ter zanimivo dostavo.

 

VELIKONOČNA PONUDBA V LOKALNI TRGOVINICI VILA BIANCA

Ponudbo v lokalni trgovinici smo dopolnili z velikonočnimi dobrotami in izdelki lokalnega ponudnika Šili testenine.

  • Šili linški piškoti – 6,90 €
  • Šili velikonočni piškoti – 6,90 €
  • Šili darilna košarica mala – 5,00 €
  • Šili darilna košarica velika – 6,00 €

Vila Bianca je odprta vsak dan med 9. in 17. uro. Vljudno vabljeni, da nas obiščete.

 

GLORIA KOTNIK VAS VABI V BUTIČNO TRGOVINICO ŠILI TESTENIN

 

OBISK MUZEJA VELENJE NA VELENJSKEM GRADU

V sredo, 29. marca smo sodelavci Zavoda za turizem Šaleške doline obiskali Muzej Velenje na Velenjskem gradu.

Ogledali smo si stalno zbirko “Mastodonti“, kjer je predstavljena paleontološka najdba ostankov dveh vrst mastodontov, daljnih sorodnikov današnjega slona, ki so jih leta 1964 leta našli v Škalah pri Velenju. Te živali so lomastile po Šaleški dolini pred približno tremi milijoni let.

Ob koncu so nam predstavili še Razstavo ob 65- letnici Muzeja Velenje: “LEJGA KAMERAT! NE V ŠTIRC, TO NAJ GRE GOR, NA STAR GRAD!”

Od 1. aprila dalje bo Muzej Velenje ponovno odprt po poletnem odpiralnem času. Muzej na Velenjskem gradu in Hišo mineralov v Starem Velenju si bo od 1. aprila dalje ponovno mogoče ogledati med 10. do 18. uro, Muzej usnjarstva na Slovenskem pa med 9. in 17. uro. Poletni odpiralni čas bo v veljavi vse do 31. oktobra.

 

NE SPREGLEJTE:

 

“Pomlad je čas, ko se narava prebudi in zacveti v najlepših barvah.” 

 

Aktualne novice iz sveta Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline oblikuje vsak teden in jih razpošlje po adremi prijavljenih na e-novice.
Prijavite se na aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline. Prvi boste izvedeli novosti, dogajanje in namige za izlete v Šaleški dolini.

PRIJAVI SE.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska