Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne novice Muzeja Velenje

𝐀𝐤𝐭𝐮𝐚𝐥𝐧𝐨 𝐯 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐣𝐮 𝐕𝐞𝐥𝐞𝐧𝐣𝐞 🏰
 
📌V sredo, 10. maja, ob 17. uri ste vabljeni na mesečno vodstvo po stalnih in občasnih razstavah Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.
📌 Za četrtek, 11. maja, napovedana tradicionalna etnološka prireditev Jajčerija, ki jo na Velenjskem gradu pripravljajo člani Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje, je zaradi napovedanega slabega vremena prestavljena na 1. junij ob 17. uri.
 
📌 V petek, 12. maja, ob 19. uri Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na odprtje razstave akademske slikarke Jerneje Smolnikar.
Akademska slikarka Jerneja Smolnikar, doma iz Mislinje, se bo v Velenju prvič predstavila s samostojno razstavo. Kot pravi sama, v svetu slikarstva potuje po lastni poti, odmaknjena od aktualnih trendov. Sledi sebi, svojim čutenjem, doživljanjem, razmišljanju. Odziva se na vse, kar je v njej, in to prevaja v likovni jezik. Tako gradi svoj interpretativni slog. Njene figure so na eni strani polne nežnosti in miline, na drugi strani pa izžarevajo likovno moč, prepričljivost in dovršenost. Ključen in prepoznaven element njenih slikarskih zapisov je tudi čipka, ki nastopa kot utrinek preteklosti, spomin in poklon ženski.
📌V nedeljo, 14. maja vabijo otroke na srečanje mladih muzealcev na Kavčnikovi domačiji v Zavodnjah nad Šoštanjem. V primeru dežja srečanje odpade.
Mladi muzealci bodo na majskem srečanju spoznavali Kavčnikovo domačijo – več kot 300 let staro dimnico. Ogledali si bodo, kako se je v njej živelo nekoč ter pomagali pri kakšnem spomladanskem opravilu v njeni okolici. Sadili bodo rože in zelišča, izdelali vrtne kazalke, pripravili zeliščni namaz in pletli venčke iz travniških rož.

Prijazno povabljeni v Muzej Velenje!
📸: Vid Sajko, Muzej Velenje
#visitsaleska #aktualno #muzejskenovice #velenje #sostanj #saleskadolina #slovenia

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska