Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Ali ste vedeli…Golte

Krajinski park Golte se nahaja v bližini Velenja in sicer v osrčju Savinjske doline. Do nadmorske višine 1410 metrov je možno dostopati avtomobilom ali peš iz doline.

Poletne aktivnosti na Golteh:

Pohodništvo
Krajinski park Golte nudi številne možnosti za pohode in sprehode, ki bodo vaš um napolnili z energijo, telo pa prijetno utrudili. Temperature so večinoma 10 stopinj nižje kot v dolini, zato vas bo temperatura zraka v poletnih mesecih prijetno osvežila. Pohodi potekajo večinoma po nezahtevnih poteh, zato so primerni za družine, starejše in hišne ljubljenčke.

Plezanje
Na umetni plezalni steni, ki se nahaja ob hotelu, se lahko preizkusite tudi v plezanju, kjer lahko plezate v tri različne smeri. Mogoča je izposoja opreme in prisotnost strokovnjaka za maksimalno varnost.

Zipline
Poletna ponudba vam nudi tudi, da poletite nad vrhovi dreves in se prepeljite po napeljani vrvi s hitrostjo več kot 60 kilometrov na uro. Zipline je namreč dolg, kar 200 metrov.

Kolesarjenje
Krajinski park Golte skriva številne kolesarske poti, ki vas bodo navdušile. Za zahtevne vzpone so za izposojo na voljo e-kolesa, ki vam bodo omogočila prijetno, a kljub temu dovolj zahtevno turo, ki vas ne bo pustila ravnodušne.

Foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com

Čarobno podzemlje Golt
Visoka kraška planota Golte se nahaja na vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp in predstavlja primer osamelega krasa. O tem priča tudi samo ime planote, ki izhaja iz lastnosti zakraselega površja, ki »golta« vodo.
V precej čistem zgornjetriasnem apnencu, kjer najdemo tudi fosile Megalodontid (izumrle velike srčaste školjke), se je tako oblikovalo obilo značilnih visokogorskih kraških pojavov: poleg žlebičev je veliko vrtač ter kar 18 kraških jam in brezen, ki predstavljajo naravne vrednote državnega pomena. Del planote Golte je zavarovan pod okriljem Nature 2000 kot območje jam.

Bushcraft – preživetje v naravi
Bushcraft na Golteh je edinstven tečaj preživetja v naravi, med katerim se odpravite na orientacijski pohod brez kompasa po planini Golte do dih jemajočega jezera na Treh plotih, kjer se odpre razgled na Kamniško-Savinjske Alpe.
Po poti s pomočjo vodnika naberete les, primeren za kurjenje ognja, vodnik pa vas nato nauči narezati les tako, da se z njim lažje zaneti iskra. Po poti poiščete tudi zelišča, primerna za čaj in spoznavate gobe ter ostalo divjo hrano, ki je na voljo v divjini. Ob koncu doživetja si sami zanetite ogenj in na njem skuhate svoj zeliščni čaj.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska