Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Ali ste vedeli…PODZEMNE JAME

Podeželje okoli Velenja je pestro in zanimivo, narava pa nam za raziskovanje ponuja veliko skritih kotičkov. Med poletjem se tako lahko odpravimo na raziskovanje dediščine in se v vročih poletnih dneh ohladimo z ogledom podzemnih jam, ki nam jih ponuja raznolik teren v Šaleški dolini in okolici. V naši neposredni bližini se namreč skriva kar nekaj podzemnih jam in kraških kreacij.

VELUNJA PEČ

Ena izmed njih je Velunja peč, ki je naravni most. Pot do njega vas bo vodila skozi gozd, v katerem se boste naužili svežega zraka. Približno deset metrov visok most je iz žive skale izklesala voda in ustvarila tudi štiri kraške jame, globoke od enajst do trideset metrov. Pod mostom se potok prelije skozi dva več metrov visoka slapova.

 

VRANJA PEČ

Nekaj kilometrov iz Velenja se skriva tudi Vranja peč. Odkrijemo jo v Ložnici pri Šentilju, v bližini kmetije Vranjek. V apnenčastem hrbtu je voda izoblikovala več kraških objektov, med katerimi je najbolj zanimiva jama v obliki črke S in dolžine okoli 60 metrov. Nad vhodom v jamo je zanimiv, pribl. 14 m visok skalni mož.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska