Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Apel konzorcija Slovenia green

»NOVA NORMALNOST« MORA BITI ŠE BOLJ TRAJNOSTNA

Opozarjamo na izjemen pomen trajnostnih ukrepov in rešitev ob ponovnem zagonu slovenskega turizma.
Konzorcij Slovenia Green v katero je vključeno tudi Velenje kot imetnik certifikata Slovenia Green Silver, aktivno deluje na področju razvoja trajnostnega turizma, v teh časih pa skupaj aktivno iščemo prave poti v obdobju rahljanja ukrepov in zagona turizma.
Glede na to, da so se začele pripravljati smernice, kako v času sproščanja ukrepov dalje razvijati slovenski turizem, se je v okviru Konzorcija Slovenia Green odprli pogovor na temo, kaj nas čaka in kako se bomo morali privaditi novi realnosti. Ugotavljajo, da gre marsikateri ukrep v smer, ki lahko začne spodkopavati temelje Zelene sheme slovenskega turizma, kar nas izjemno skrbi. Zato so oblikovali apel in pobudo vsem institucijam, da je ob uvajanju novih ukrepov nujno potrebno razmišljati o upoštevanju vseh stebrov trajnosti ter iskati rešitve na način, da še vedno sledimo ključni usmeritvi slovenskega turizma. Prav tako ugotavljajo, da smo v času, ko je potreben res jasen razmislek, kako in kam usmeriti naš turizem, in pri tem trajnost nedvomno stopa še toliko bolj v ospredje.
Tudi na Zavodu za turizem Šaleške doline menimo, da je v tem obdobju nujno da se čim bolj uspešno spopademo z novo realnostjo in jo obrnemo v prid bolj zdravem okolju, uspešnemu turizmu in predvsem zadovoljnim lokalnim skupnostim in obiskovalcem.

Preberi več

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.