Rezervacija

Rezerviraj počitnice

ATRAKTIVNA DELAVNICA ZA GOSTINCE: KOMBINIRANJE VINA IN HRANE

V okviru operacije Šaleška dolina 4.0 je Zavod za turizem Šaleške doline v izvedbi Hiše vin Koželj skupaj priznanim poznavalcem vin, Tomažem Sršenom pripravil izobraževanje za turistične ponudnike Šaleške doline, ki je potekalo 27. maja v Vili Bianci.

Delavnico je vodil priznani vinski ocenjevalec, velik poznavalec, ljubitelj vin in kulinarike Tomaž Sršen. Tomaž je tudi ustanovitelj revije Dolce Vita in odgovorni urednik. Doslej je po svetu in doma opisal in obiskal okrog 2.000 gostiln. Sommelier in učitelj sommelierstva, WSET 3, diploma za degustatorja vina na ljubljanski Biotehnični fakulteti. Obiskal in osebno izkusil mnoge najbolj znane svetovne kleti (Slovenija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija, Portugalska, Nemčija, Avstrija, Južna Afrika, Kalifornija…) in skrbno okusil vsa vina, ki jih je popisal za revijo Dolce Vita.

Tematika delavnice je bila strežba in kombiniranje vina in hrane. Delavnica je bila namenjena predvsem gostincem Šaleške doline z namenom, da jim pomagamo pri ponovnemu zagonu gostinske dejavnosti.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline nas veseli, da se izobraževanj udeležuje vedno več gostinskih delavcev, ki se zavedajo pomena kakovostne storitve, tako v kuhinji, prezentaciji, zgodbi in nenazadnje pri postrežbi.

Želimo si, da na področju gastronomije v naši dolini naredimo korak naprej in z medsebojnim sodelovanje privzdignemo nivo kulinarične ponudbe.

Usposabljanje je potekalo po takrat veljavnih vladnih odlokih in v skladu s priporočili NIJZ.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.