Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Z “Bicikel busom” tudi to poletje do Logarske doline

V petek, 20. maja, ob 12.30 bodo pred mestno hišo pripravili podpis pogodbe, s katerim se bodo zavezali, da bo Bicikel bus tudi letos vozil proti Logarski dolini. Pogodbo bodo podpisali župani treh občin: Peter Dermol, župan Mestne občine Velenje, Darko Menih, župan Občine Šoštanj, Janko Kopušar, župan Občine Šmartno ob Paki in predstavnik izvajalca prevozov z Bicikel busom Boštjan Čokl iz podjetja Nomago. Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa do Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji.
Bicikel bus bo letos vozil junija, julija in avgusta ob vikendih in praznikih dvakrat dnevno. 
V letu 2021 smo prvič organizirali avtobusne prevoze z Bicikel busom, ki je 30-sedežni avtobus s prikolico za prevoz koles. Namenjen je vsakomur, tako izletnikom brez kolesa kot kolesarjem. Z organiziranim javnim prevozom smo želeli zagotoviti možnost dostopa do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji. Hkrati pa smo ponujali udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu, z manjšim ogljičnim odtisom, in tako spodbujali k aktivnemu odkrivanju narave. Cena prevoza je odvisna od dolžine vožnje, prevoz kolesa je brezplačen, rezervacije vozovnic pa niso možne.
Strošek za Bicikel bus z odšteto subvencijo države znaša za vse tri mesece skupaj je 9.130,99 evra. Strošek si v enakih deležih delimo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj in Občina Šmartno ob Paki.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska