Rezervacija

Rezerviraj počitnice

ČAS EPIDEMIJE IZKORIŠČAMO ZA STROKOVNA IZOBRAŽEVANJA ZA TURISTIČNE VODNIKE

Zavod za turizem Šaleške doline nadaljuje z aktivnostmi na projektu Čarobnost podeželja Šaleške doline, ki se je sicer formalno zaključil v letu 2019. Zdi se, da smo zaradi epidemije ljudje izgubili delček svobode, ki so nam jo nudila potovanja. Znano je, da je turistični sektor eden izmed najbolj prizadetih, hkrati pa dana situacija ponuja nove priložnosti za razvoj butičnega in avtentičnega turizma na podeželju.

 

Na Zavodu za turizem Šaleške doline smo tako povabili lokalne turistične vodnike k odkrivanju skritih lepot Šaleške doline in spoznavanju novih zgodb lokalnih ponudnikov. Z vzpostavljeno mrežo ponudnikov na podeželju Šaleške doline in oblikovanimi promocijskimi materiali smo že v času trajanja projekta postavili dobre temelje za skupno delo na področju podeželskega turizma, ki ga nadgrajujemo s terenskimi izobraževanji za turistične vodnike.

 

Četrtki so namenjeni izobraževalnim izletom, kjer skupaj z vodniki ob upoštevanju vseh priporočil in ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa obiskujemo štiri do pet ponudnikov naenkrat, vodniki pa po programu tudi sami pripravljajo vodenja in individualne predstavitve posameznega ponudnika. Po predhodnem dogovoru s ponudnikom, se vodnik pripravil na predstavitev, ki poleg osnovnih informacij vključuje tudi anekdote, lokalne legende in poleg vizualnih upošteva tudi ostale čute človeškega zaznavanja.

 

V marcu smo preko strokovnih izobraževalnih obiskov spoznavali Okrepčevalnico na Ribiški v Šoštanju, pivovarno Skubeer Brewing, Vrtnarstvo Imperl, Kmetijo Napotnik in Turizem Apat. Prisluhnili in okusili smo vinarsko zgodbo Šmartnega ob Paki ob predstavitvi Vinotoča Primožič, Špančeve zidanice, Kleti Kugler in Mladinskega centra Šmartno ob Paki. V nadaljevanju bomo odkrivali Čebelarstvo Čanč, Štalo Glinšek, Testenine Šili, Kmetijo Karničnik in Ribiški dom Velenje. Podali se bomo tudi k ponudnikom v Vinsko Goro in obiskali Turistično kmetijo Tuševo, Retreat Center Veduno, Vovkov mlin, Muzej starin Balžiš in Domačijo Lamperček. Sledi Kmetija Potočnik Poprask, pivovarna Loko Loko, Glamping Kozman in Lavander Hill. Druženja bomo sklenili z obiskom Kavčnikove domačije, Spominskega obeležja Kajuh, Spominske sobe v Topolšici in domačije Strž. Pri Lončarstvu Bahor se bomo preizkusili v izdelovanju izdelkov iz gline. Terenska izobraževanja bomo v prihodnosti nadaljevali in nadgrajevali z novimi lokaciji s poudarkom na naravni in kulturni dediščini. Vabimo vas, da spremljate socialna omrežja @VisitSaleska, saj vsak teden predstavimo enega od ponudnikov in preko nagradne igre podeljujemo lokalne nagrade.

 

Projekt Čarobnost podeželja Šaleške doline je sicer povezal več kot 30 partnerjev iz Šaleške doline. Razvoj takšnih programov in produktov ponuja dodano vrednost območja ne le obiskovalcem, ampak dvigne kakovost življenja lokalnega prebivalstva in poskrbi za vključenost prav vseh skupin. V okviru projekta so bili razviti štirje integralni zeleni turistični produkti, oblikovani novi promocijski katalogi in zgibanke v 7 jezikih, posnetih je bilo 27 kratkih promocijskih videov za ponudnike, izvedeno pa je bila tudi promocijsko fotografiranje in izdelava 360-stopinskih pogledov pri ponudnikih. Vzpostavili smo mrežo tridesetih turistično-informacijskih točk.

 

Prijazen pozdrav

Zavod za turizem Šaleške doline

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.