Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Čanč iz Šaleške doline dobilo kar dve zlati medalji za medico in penečo medico

Slovenijo odlikuje odlično čebelarstvo, ki slovi tudi po visokih standardih pri pridelavi čebeljih pridelkov in izdelkov. In med njimi so to tudi medene pijače. Veseli smo, da Čebelarstvo Čanč iz Šaleške doline sodi v sam svetovni vrh v izdelavi teh pijač. Da je njihova kraljica medic resnično zlata, dokazujeta zlati medalji na slovenskih tleh. Namreč na ocenjevanju v okviru sejma AGRA 2023 v Gornji Radgoni so prejeli zlato medaljo za medico in zlato medaljo za penečo medico. Medalje strokovnih ocenjevanj kakovosti pod okriljem sejma AGRA so že desetletja objektivno merilo kakovosti, ki mu zaupajo potrošniki, trgovci in proizvajalci. Za slednje so nepogrešljivo promocijsko in tržno orodje, s katerim oglašujejo svoje izdelke in jih označujejo na policah trgovin.

Da medice Čebelarstva Čanč sodijo na sam vrh, dokazuje tudi zlato priznanje za penečo medico  (Honey  Sparkling Wine) na mednarodnem ocenjevanje vin v New Yorku 2020 (Great American International Wine Competition 2020). Gre za najuglednejše ameriško ocenjevanje vin, ki je potekalo v avgustu 2020 v  Rochestru,  New York.

Zavod za turizem Šaleške doline svojemu partnerju v številnih projektih iskreno in iz srca čestita.

V Čebelarstvu Čanč sicer pravijo, da eden ne zmore veliko, s čebelami zmoreš še več, če imaš voljo, pa vedno najdeš pravo pot. Franc in Anica Čanč na Plešivcu vodita čebelarstvo z najdaljšo tradicijo v Šaleški dolini. Franc neguje čebele že vse življenje in mojstrsko pridobiva sadove njihovega dela. Zaveda se blagodejnosti čebeljih pridelkov, še bolj pa pomembne vloge čebel v naravi. Na obisku Čebelarstva Čanč boste lahko prisluhnili čebeljemu letu in ptičjemu petju, občudovali poslikane panjske končnice, si ogledali satnice, potipali surovi čebelji vosek in se sprostili ob razgledu na gozdnato zaledje Velenja. Franc in Anica v vseh letnih časih vabita na degustacije medenih pijač ter cvetličnega, gozdnega in kostanjevega medu.

Med izdelki, ki so lahko tudi pristno, okusno in lično darilo, kraljuje peneča medica. Priljubljeni pa so tudi kremni med, apimix, cvetni prah, medeno satje, medeno žganje, voščeni izdelki in drugi ročno izdelani spominki iz naravnih materialov visoke kakovosti. Izdelke Čebelarstva Čanč lahko najdete na policah butične trgovinice v Vili Bianca.

Preberi več

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska